Overlay
oda 90-ima

Jeste li čuli za Fendace? Izgleda puno bolje nego što zvuči, a riječ je o raskošnoj suradnji dvaju talijanskih modnih divova

Piše Stil
Foto AFP
27. rujna 2021. - 10:35

Jutros svi bruje o reviji koja je sinoć održana u Milanu, za koju su snage udružile dvije najveće talijanske modne kuće, Fendi i Versace. Show je dobio naziv Fendace i koliko god da nam je smiješno to ime moramo priznati da kolaboracija  brendova iz Rima i Milana izgleda sasvim dobro.

Za ovu prigodu dizajneri na čelu spomenutih modnih divova zamijenili su uloge, posegnuli u Fendijevu i Versaceovu arhivu i reinterpretirali je na novi način: Kim Jones je odradio svoj posao za Versace, a Donatella je isto napravila za Fendi. 

Rezultat je raskošna i glamurozna oda zlatnoj eri supermodela, koja, naravno, nije prošla bez najvećih imena tog vremena. Modnom pistom prošetale su se legende modelinga poput Kate Moss, Naomi Campbell, Kristen McMenemy i Esther Canadas, noseći luksuzne komade s prepoznatljivom estetikom pomiješanom na zanimljiv način, a specijalno za ovu prigodu Fendijevo je F isprepleteno s Versaceovom Meduzom. 

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 10:29