Overlay
Osebujna crnka

Iza brenda o čijoj suradnji s H&M-om svi bruje stoji Susie Cave, supruga i vječna muza Nicka Cavea: osebujan stil prenijela je na svoje kreacije

Foto Jean-Baptiste Lacroix/AFP
17. listopada 2020. - 11:36

Nedavno je ljubitelje mode obradovala suradnja H&M-a s brendom Vampire's wife, kolekcija cjenovno prihvatljivija od originala, a karakteristična za britansku, sad već kultnu, barem u urbanim krugovima, marku.

The Vampire’s Wife, čije kreacije nose Sienna Miller, Alexa Chung, Kylie Minouge, Kate Moss, Margot Robbie, Natalie Portman, ali i britanske princeze Kate Middleton i Beatrice, projekt je britanske dizajnerice i manekenke Susie Cave. Inače, supruge glazbenika Nicka Cavea.

Osebujna Susie Cave privlačila je i prije uspjeha vlastite modne marke pažnju javnosti, baš iz tog razloga. Jer upravo je Susie muza pjevača koji je slomio srce valjda svakoj gotičarki na svijetu, a zbog čijih stihova su se prolijevale suze i sneno njihalo na koncertima među gomilom obožavatelja.

No sav uspjeh svog talentiranog supruga i njegovih The Bad Seedsa Suzie je, u modnim krugovima, barem približno dostigla. Vampire's Wife je brend koji je nastao u sobici s pogledom na more, da bi se proširio i postigao golem uspjeh. Zamišljen je kao oda gotičkom načinu odijevanja, ali njihova estetika je, u stvari, hiper ženstvena.

Haljine do poda ili midi dužine, pune volana, cvjetnih uzoraka i tila savršeno se slažu s estetikom koju Cave i inače njeguje. Kose crne kao vrana, duge do struka, bijeloga lica i probadajućih tamnih očiju, uopće nas ne iznenađuje što je suprugu vječna inspiracija - Nick Cave posvetio joj je hrpu pjesama, između ostalih i Where The Wild Roses Grow.

54-godišnja Britanka osebujnog stila u mnogim je intervjuima rekla kako tu svoju ulogu modne ikone prenijela na svaki komad brenda Vampire's Wife. "Pati" na formu uskog struka i širokih ramena, velikih vrpci vezanih kako bi pojačali siluetu i bogatih krojeva koji raskošno padaju. No to ne znači da se u kolekcijama ne nađe i koji jednostavan komad u, naravno, crnoj boji.

A da nije orijentiran isključivo na ekstravagantne krojeve, već da Vampire's Wife nose svi, pokazala je u više navrata i princeza Beatrice. Brend su nosile i Lisa Bonet i Elizabeth Olsen.

18. travanj 2024 17:00