Overlay
dotjerane obrve

Isprobali smo tretman henna brows: volite li ujutro spavati duže, nemate mirnu ruku ili vam se jednostavno ne da gnjaviti, ovo je super rješenje

Foto Shutterstock
17. rujna 2020. - 12:59

Ljetno sunce ostavlja trag i tamo gdje ga, onako na prvu ne očekujemo. Na obrvama. Od sunca i soli, moje su poprilično posvijetlile. A ne mogu se pohvaliti ni da su osobito guste i raskošne. A to je trenutno poželjno. Kako ujutro volim odspavati tih par minuta koliko bi mi trebalo za urediti obrve, odlučila sam da je došlo vrijeme za iskušati kakav tretman dotjerivanja obrva.

Odmah sam prekrižila trajne opcije jer beauty trendovi su mi nekako previše nepredvidljivi pa tko će ga znati kakve će se obrve nositi za par godina, stoga sam se malo raspitala oko polutrajnih rješenja. I po preporuci prijateljičine prijateljice odlučila isprobati tretman henna brows.

Iz naziva sam naslutila da će imati neke veze s kanom, no ostalo mi je bilo nepoznanica. Poštedjet ću vas odlaska na tretman u neznanju pa ću, onima koje to zanima, iznijeti detalje. Prvi tretman traje sat vremena. Koža se najprije očisti i dezinficira, potom se obrve urede čupkanjem suvišnih dlačica (pincetom). Zatim slijedi težak trenutak za sve pričalice koje dok ćakulaju živahno pomiču obrvama - treba šutjeti dok kozmetičarka ne nacrta obris obrva i uz pomoć kista ne nanese boju.

Nakon toga ćakulica se nastavlja, a boja se ostavlja da odradi svoje, kako na dlačicama, tako i na koži. Dvadesetak ili malo više minuta nakon toga - lako je izgubiti osjećaj za vrijeme dok se ćakula i surfa - uklanja se višak boje i vrijeme je za divljenje novim obrvama.

Boja bi trebala trajati dva do tri tjedna, ovisno o tipu kože i nekim drugim manje predvidljivim i sasvim individualnim stavkama. Zaključim li sezonu kupanja, moje bi, dakle, mogle potrajati sve do listopada, a nastavim li se kupati, eto mene i prije toga na novi tretman...

23. travanj 2024 00:15