Overlay
Novi ‘šik‘

Inspiracija za kraj ljeta stiže iz Skandinavije: ulice Kopenhagena, Stockholma i Osla vrve genijalnim kombinacijama, ove su nam najbolje

Piše Stil
Foto Shutterstock
31. kolovoza 2020. - 14:30

Ono što je nekad bio pariški šik lagano postaje skandinavski.

Nordijska inspiracija kad je moda u pitanju posljednjih je godina uzela zamaha toliko da se i poznate osobe poput Rosie Huntington-Whiteley i Katie Holmes u nju uzdaju. Udobnost, jednostavni krojevi, monokromatsko odijevanje i sve nijanse bijele? Upravo to sačinjava ovaj trend koji nam dolazi od fashionistica sa sjevera Europe.

Kako se ljeto bliži svom kalendarskom kraju, a iz kupaćih se kostima i košulja za plažu prebacujemo u gradsku odjeću, više nego ikada inspiriramo se nordijskom modom. Lanene komade koji su nas spašavali po nesnosnim vrućinama kombiniramo s pletivom i končanim majicama, a sve "ne-boje" ponovno stupaju na scenu. Bijela, crna, siva... Samo dajte!

Influencerice koje djeluju na području Skandinavskog poluotoka, uostalom, znaju savršeno spariti toplije komade s ljetnim svilenim suknjama, maramama i hlačicama. Pronašli smo neke od najboljih fotografija s ulica Kopenhagena, Osla i Stockholma, inspirirajte se.

15. travanj 2024 12:08