Overlay
ne dajmo joj gušta!

Groznoj 2020. na rastanku se nasmijte u brk: dotjerajte se za večerašnji doček kao da se spremate na najglamurozniji party. Imamo savjete stručnjaka

Piše Iva Ivanac
Foto Shutterstock
31. prosinca 2020. - 12:59

Proteklih godina u ovo smo doba dana već bili na putu prema odredištima na kojima ćemo provesti najluđu noć u godini ili smo pomno birali svečane kombinacije za doček, no danas... Ne znamo za vas, ali nama je raspoloženje daleko od slavljeničkog. Nema potrebe nabrajati sav niz nevolja koje nam je donijela ova godina koju jedva čekamo ispratiti. No na rastanku ćemo joj se ipak nasmijati u brk. Ne dajmo joj gušta! Skockat ćemo se i urediti kao da je sve u najboljem redu, još kad bismo na isti način mogli ispraviti sve ružno što ostaje za 2020...

Prije samo 12 mjeseci nitko ni u najluđim snovima nije zamišljao da se ovog prosinca nećemo družiti na kućicama i ispijati kuhano vino i da ćemo Novu godinu dočekati, najvjerojatnije, na kauču, s mislima na nesretnike u porušenim domovima i one druge, na bolničkim respiratorima te brigom za bližnje. No svima nam treba jedna noć u kojoj ćemo barem nakratko zaboraviti na brige, ako je to moguće. Pa i ako nije. Unatoč svemu, dotjerajmo se i ovu groznu godinu ispratimo s osmijehom. I U najglamuroznijem izdanju.

Naša novinarka Iva Ivanac, koja se može pohvaliti in zvanjem vizažistice te iskustvom rada na najprestižnijim modnim eventima poput Cro-a-Portera objasnila nam je kako postići najtrendi svečani look. Poslušajte njuene savjete!

Shiny sjenilo i crni tuš

Crni tuš vjerojatno nikada neće izaći iz mode, kada je u pitanju blagdanski look, najbolje bi bilo da uz crnu liniju tuša na sredinu kapka dodate i malo šljokičastog sjenila. Neka sjenilo bude svjetlije boje - srebreno ili zlatno, ovisno o vašem tonu kože. Na taj ćete način tušem postići lijepu definiciju oka, a sjenilom otvorenost pogleda.

Crvene usne

Jedna od neizostavnih stavki u svečanom make-upu je glamurozan i upečatljiv crveni ruž. Savjetujemo vam da se za proslave koje uključuju ispijanje pića i grickanje hrane odlučite za mat nijanse jer će takav ruž zasigurno biti postojaniji. Kako bi dodatno naglasili crveni ruž, ali i oblikovali usne, najbolje bi bilo da na Kupidov luk dodate malo highlightera. U ovom procesu nikako nemojte zaboraviti ni crvenu olovku koja će smanjiti razlijevanje ruža.

Šljokice, šljokice...

Vječna inspiracija za svečane dočeke su šljokice, u svim bojama i veličinama. Iako se mogu naći na svakom koraku, pri kupnji šljokica dobro pripazite jer na deklaraciji treba biti naznačeno da su sigurne za upotrebu na licu i očima. Jedan od savjeta pri nanošenju šljokica da definitivno koristite bazu za oči i to onu koja je pomalo ljepljiva, kako bi se sjajne čestice bolje uhvatile za kapak. U posljednje vrijeme popularni su i kristalići na licu, a vrijedan savjet je da ih na kožu lijepite uz pomoć ljepila za trepavice.

Trepavice

Ako ne volite nositi puno make-up proizvoda, ove se godine odlučite staviti trepavice, kako bi dodatno naglasili oči bez previše slojeva na kapcima. Ako ne volite ni ljepilo za trepavice, sjetite se da se na našem tržištu već neko vrijeme mogu naći magnetne trepavice čije je stavljanje i uklanjanje iznimno lako. Ako vam trepavice nisu strani pojam, ove se blagdane možete odlučiti i na malo efektnije trepavice koje su u drugoj boji ili koje na sebi imaju šljokice ili kristaliće.

 Nepogrešiva kombinacija

Ako dodatno želite naglasiti crveni ruž, to možete napraviti uz pomoć zlatnog sjenila. To je definitivno nepogrešiva blagdanska kombinacija jer party make-up dozvoljava naglašavanje  očiju i usana. U drogerijama je izbor zlatnih sjenila nepresušan, a ako se želite malo izdvojiti iz mase, birajte boju starog zlata koja će izgledati iznimno efektno.

‘Maškare’

U normalnim okolnostima za ovakav bi se look vjerojatno odlučiti tek najhrabriji, ali zbog toga što nam je ova godina bila tako tmurna, možda bi se u “novom normalnom” trebali totalno opustiti i na svom licu napraviti make-up spektakl dostojan odlaska u maškare. Instagram je preplavljen slikama beauty i influencerica koje na svojim očima crtaju božićne vijence, zvjezdice, pahuljice, kapicu Djeda mraza ili slatkiše. Za takav look su vam, osim strpljenja, potrebni mirna ruka, kvalitetan make-up i dobar tutorial.

20. travanj 2024 07:18