Savršen je dan za pizzu: vikend je, vrijeme je ružno i zapravo se baš nema gdje otići. Da bi vam subotnja večer kod kuće ipak bila malo posebnija no inače, predlažemo vam recept za jednu sasvim posebnu pizzu. Deep dish pizzu ili kako je još zovu, Chicago style pizzu.
Ono po čemu je posebna je tijesto, nešto bogatije od standardnog, a od obične pizze razlikuje se po još jednom bitnom detalju. Pročitajte recept pa doznajte!
Deep dish pizza
Sastojci:
420 grama brašna
60 grama kukuruzne krupice
1 i 1/4 žličice soli
12 grama šećera
7 grama instant kvasca
300 mililitara mlake vode
115 grama maslaca
maslinovo ulje za premazivanje
umak od rajčice
nadjev po želji (koriste se mozarella, parmezan, pepperoni i panceta)
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke, dodajte mlaku vodu i pola količine maslaca. Zamijesite tijesto pa ga oblikujte u kuglu, namažite uljem i stavite u nauljenu posudu. Prekrijte folijom i pustite da se diže na toplom mjestu. Kad se digne, razvaljajte ga u pravokutnik.
Po tijestu rasporedite ostatak maslaca pa sve zarolajte uzdužno. Rolat prerežite na pola i oblikujte dvije kugle te ih vratite u posudu i pokrijte folijom. Neka se diže u hladnjaku 1 sat.
Potom svaku loptu razvaljajte u krug. Ubacite tijesto u dublje, okrugle kalupe te odrežite višak ako visi preko ruba. Gornje rubove tijesta namažite uljem, a sredinu nadjenite ovim redoslijedom: sir, suhomesnati proizvodi pa umak, a po njemu stavite ribanog parmezana.
Pecite 20-25 minuta na 220 stupnjeva.