Overlay
neodoljivo

Vrijeme je za domaće kolače: ispecite mini tortice od sira i prelijte ih umakom od karamela. Pokušajte ne pojesti sve u istom danu!

Piše Stil
Foto shutterstock
30. rujna 2021. - 15:58

Dosta nam je sladoleda i voćnih salata, baš smo se zaželjeli pravih pečenih kolača: sočnih pita, kremastih torti, hrskavih štrudela i keksića... Stoga smo se bacili u potragu za receptima koje bismo mogli isprobati i naišli na jednu dobru ideju, za koju možete iskoristiti i neki recept koji već imate ili pak ovaj koji vam donosimo u nastavku. Premda ga još nismo iskušali, vjerujemo da je dobar, jer pronašli smo ga na blogu Sally's Baking Addiction s kojega stižu samo najslasniji recepti. 

Mini tortice od sira 

Sastojci:
65 g mrvica graham krekera
30 g otopljenog maslaca
12 + 50 g šećera 
225 g punomasnog krem ​​sira
60 g punomasnog kiselog vrhnja
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 žličica soka od limuna
1 jaje

Postupak:
Zagrijte pećnicu na 175 ° C. Obložite kalupiće za muffine pa napravite koru za svaku podlogu: pomiješajte mljevene kekse, maslac i 12 grama šećera. Podijelite smjesu između kalupića i čvrsto je utisnite žlicom. Pecite pet minuta. Za to vrijeme napravite nadjev: umutite krem ​​sir i preostali šećer, dodajte im kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i limunov sok pa miješajte dok se potpuno ne sjedine. Smanjite brzinu miksera pa dodajte jaje i kratko promiješajte. Podijelite između kalupića i pecite 18-20 minuta. Pustite tortice da se hlade 30 minuta na sobnoj temperaturi, potom ih prebacite u hladnjak. Ohlađene kolačiće vadite iz kalupa prema potrebi i ukrasite ih preljevima po želji.

* Za umak od karamele otopite 100 grama šećera u posudi debljeg dna. Kad se karamelizira maknite ga s vatre pa mu dodajte 100 ml vrhnja i 2 žlice maslaca.

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 12:57