Overlay
uljepšajte si vikend

Uživajte bez grižnje savjesti! Imamo recept domaćeg gastroblogera za neodoljivo kremastu i čokoladnu tortu, posebnu joj draž daju zdravi sastojci

Piše Stil
18. rujna 2021. - 09:56

U ovu smo se predivnu tortu zaljubili na prvi pogled. A kad smo pročitali recept, zaljubili smo se još jednom. Dobili smo ga od gastroblogera Mile Butorca, kojeg pratimo na profilu @hungry_mile.

Recept je jednostavn, a bogat, no sadrži pravo obilje zdravih sastojaka. Ono čega nema u obilju je šećer.

- Ova je torta prepun okusa iz više razloga. U podlozi su fini keksi s kvinojom koji su i bez glutena, mlijeka i jaja, a dodatni twist u bazi su i kuglice s datuljama, lješnjacima i kokosom. Sve bez dodatnog šećera jer je jedini šećer koji se koristi u kuglicama onaj iz voća - objasnio je Mile.



Tko bi mogao odoliti takvoj slastici?

Čoko cheesecake

Sastojci:

200 g keksa (sottolestelle bez glutena s kvinojom)

5 - 6 fitfit coconut balls kuglica

125 g otopljenog maslaca

500 g krem sira (sirnog namaza)

200 ml vrhnja za šlag

2 žlice šećera u prahu / meda (po želji više)

1 žlica vanilija ekstrakta

180 g mliječne čokolade

Priprema:

1. Kekse izmrvite, te im dodajte zdrobljene fit fit kuglice i krenite lagano utrljavati. Svemu dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte.

2. U kalup promjera 20 - 22 cm dodajte pripremljenu mješavinu i manjom čašom ravnog dna lagano utiskujte mješavinu formirajući dno i stranice.

3. U dublju zdjelu dodajte krem sir i slatko vrhnje pa ih pjenjačom dobro razradite, dodajte šećer i vaniliju, te sve dobro promiješajte.

4. U manjem lončiću razlomite čokoladu i često miješajući ju otopite na pari. Pustite da se kratko prohladi.

5. Malo više od pola kreme rasporedite u podlogu od keksi, ostatku dodajte rastopljenu čokoladu i dobro promiješajte. Po bijeloj kremi rasporedite čokoladni dio i ostavite u frižider na hlađenje barem dva sata.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 16:23