Tražite li ideju što spremiti za ručak, a da je brzo gotovo, ukusno i hranjivo, imamo savršen prijedlog. Ova je tjestenina kremasta i jako fina, uključuje sezonske namirnice i baš lijepo grije. Najbolje od svega: priprema se brzo i jednostavno.
Kremasta tjestenina s tikvom
Sastojci:
600 g tjestenine
300 g hokaido tikve
100 g slanine
1/2 glavice luka
1 mrkva
20 g celera (stabljike)
malo mlijeka ili temeljca
majčina dušica
pecorino
sol, papar
Tjesteninu skuhajte, malo vode sačuvajte. Slaninu narežite na kockice pa prepržite na tavi. Izvadite kad postane hrskava, a masnoću sačuvajte. Povrće nasjeckajte i propirjajte na sačuvanoj masnoći (alternativno koristite maslinovo ulje) dok ne postane mekano. Dodajte sol i papar te 2-3 žlice mlijeka, temeljca ili vode u kojoj se kuhala tjestenina. Izblendajte, provjerite ukus. Tjesteninu ocijedite, prelijte umakom i pospite prženom pancetom. Prije posluživanja pospite majčinom dušicom i svježe ribanim pecorinom ili drugim tvrdim sirom po izboru.
Pratite Stil i na Instagramu!