Overlay
udovoljite si

Super ideja za brzi ljetni desert: breskve su još sočnije i ukusnije nakon ovakvog tretmana, a kremasti sladoled od vanilije im je najbolja pratnja!

Piše Stil
22. kolovoza 2021. - 15:24

Ljeti obožavamo slatko, sočno sezonsko voće poput breskvi, no ponekad se teško odlučiti bismo li pojeli komad voća ili osvježavajući sladoled. Nemojte se zamarati teškim odlukama, uzmite oboje. Breskvama najprije priuštite poseban tretman, nakon kojeg će biti još slađe i sočnije, a potom ih spojite sa sladoledom od vanilije. Koristite kupovni ili pak domaći, na primjer prema receptu koji nam je prije koji dan dao bloger Mile Butorac.

Kako od breskvi i sladoleda napraviti spektakularan ljetni desert, uputila nas je blogerica Anita Kozina, čiji nam je Instagram profil Veseli trbuh, baš kao i istoimeni blog, baš super.

Anita nam poručuje da breskve ili nektarine ispirjamo na malo maslaca, smeđeg šećera i bijelog ruma. Kuhati ih treba dok alkohol ne ispari, a od soka koji je pustilo voće, šećera i maslaca ne nastane gusti sirup. Voće potom treba posložiti u zdjelice ili na pladanj i poslužiti uz sladoled od vanilije i domaću granolu.  

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 22:25