Ljeti nam se još više nego inače jede "morska" spiza, a ako je pri tome lagana i brzo gotova, tim bolje! Jedan od najbržih i najukusnijih ljetnih morskih recepata svakako je tjestenina s plodovima mora, a ako je riječ o svježim kućicama ili dagnjama, tim bolje. Dok se manistra skuha, gotova je i buzara i eto spoja kojem je teško odoljeti. Ako ste ljubitelj ove kombinacije, vjerojatno mislite kako nema načina da je se učini još boljom, no predlažemo vam da joj pridružite i pesto. Dobit ćete jelo poznato pod nazivom pasta alle vongole con pesto i dobiti priliku uživati u istinskom specijalitetu. Da, taj dodatni trud se isplati. Evo vam recept pa se uvjerite!
Tjestenina s kućicama i pestom
Sastojci:
250 g špageta
300 g svježih kućica
2 žlice maslaca
čaša suhog bijelog vina
pola vezice bosiljka
2 režnja češnjaka
175 ml maslinovog ulja
3 žlice soka od limuna
50 g parmezana
sol, papar
Priprema:
Skuhajte špagete al dente.
U međuvremenu napravite brzi pesto miješanjem bosiljka, češnjaka, maslinovog ulja, limunovog soka, parmezana, soli i papra.
Otopite maslac. Dodajte školjke i zalijte bijelim vinom. Pokrijte poklopcem i ostavite školjke da se otvore.
Dodajte tjesteninu u tavu, kuhajte još minutu-dvije pa prelijte pestom i promiješajte. Poslužite odmah.
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!