Sophia Loren uvijek je govorila da svoju zavidnu liniju duguje špagetima, ali kako ljeto odmiče nama se ponekad čini da ćemo od te silne tjestenine jedini koji nekome zavidimo na liniji biti mi. 'Manistre' su idealni recept za vruće dane jer se pripremaju relativno brzo, ali znaju nas ipak ostaviti nadutima, zato sada biramo njihovu zdraviju verziju - špagete od tikvica. Uz njih odlično paše obični pesto, a kako bi jelo bilo bogatije dodajemo mu kozice koje možete ili ne morate prvo ispeći na grillu.
'Špageti' s pestom i kozicama
Sastojci:
4 srednje tikvice
1 žlica maslinova ulja
1 češanj češnjaka
2 šake bosiljka
3 žlice pinjola
100 g sira Parmigiano Reggiano
maslinovo ulje prema potrebi
nekoliko repića kozica
1 limun
sol
Priprema:
Kozice posolite, prelijte ih limunovim sokom i maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju (ili ih kratko ispecite na grillu). Za pesto kombinirajte bosiljak, pinjole, sir, češnjak, ulje i malo soli u blenderu. Tikvice narežite spiralizatorom ili ih naribajte na dugačke trakice. Stavite ih u cjedilo i posolite. Nakon 10 minuta ih isperite i ocijedite, lagano istiskujući višak vlage. Premjestite ih u veliku posudu i pokapajte maslinovim uljem. Dodajte pesto i promiješajte. Na kraju dodajte kozice.
*Nisu li vam kozice drage ovako pripremljene, ispecite ih kratko na grillu ili zamijenite trakicama pršuta, mozzarellom, cherry rajčicama...
Pratite Stil i na Instagramu!