Overlay
prijedlog za pet

Sezonski, jednostavan i štedljiv recept za ukusan jesesnki ručak: isprobajte rolice od kelja zapečene s vrhnjem!

Piše Stil
Foto Shutterstock
3. studenog 2020. - 15:53

Mislite li se što bi danas mogli ručak, ne morate se više misliti. Imamo prijedlog, sezonski, štedljiv i jednostavan. Pripremite rolice od kelja s nadjevom od gljiva, prelivene gustim vrhnjem i fino zapečene. Ako baš nikako ne možete bez mesa, ubacite 3-4 žlice mljevenog u nadjev.

Bez daljnjeg okolišanja, evo recepta!

Rolice od kelja s nadjevom od gljiva

nekoliko velikih listova kelja

250 grama gljiva

2 mlade kapulice

1 mrkva

2 ploškice pancete

200 mililitara kiselog vrhnja

timijan

sol, papar

Gljive očistite i narežite. Narežite mladu kapulicu. Mrkvu očistite i usitnite. Pancetu usitnite pa bacite na umjereno zagrijanu tavu. Kad pusti masnoću, dodajte mladu kapulicu, mrkvu pa gljive. Miješajte i kuhajte dok ne oekša. Začinite.

Dobivenom smjesom nadjenite list po list kelja, kao da radite sarme. Poredajte u posudu za pečenje, na dno stavite malo ulja i vode. Zapecite na 180 stupnjeva, a desetak minuta prije kraja premažite kiselim vrhnjem.

25. studeni 2024 14:06