Mislite li se što bi danas mogli ručak, ne morate se više misliti. Imamo prijedlog, sezonski, štedljiv i jednostavan. Pripremite rolice od kelja s nadjevom od gljiva, prelivene gustim vrhnjem i fino zapečene. Ako baš nikako ne možete bez mesa, ubacite 3-4 žlice mljevenog u nadjev.
Bez daljnjeg okolišanja, evo recepta!
Rolice od kelja s nadjevom od gljiva
nekoliko velikih listova kelja
250 grama gljiva
2 mlade kapulice
1 mrkva
2 ploškice pancete
200 mililitara kiselog vrhnja
timijan
sol, papar
Gljive očistite i narežite. Narežite mladu kapulicu. Mrkvu očistite i usitnite. Pancetu usitnite pa bacite na umjereno zagrijanu tavu. Kad pusti masnoću, dodajte mladu kapulicu, mrkvu pa gljive. Miješajte i kuhajte dok ne oekša. Začinite.
Dobivenom smjesom nadjenite list po list kelja, kao da radite sarme. Poredajte u posudu za pečenje, na dno stavite malo ulja i vode. Zapecite na 180 stupnjeva, a desetak minuta prije kraja premažite kiselim vrhnjem.