Overlay
jeste li za tacose?

Recept koji je oduševio 1,5 milijuna ljudi: genijalan zaokret u pripremi meksičkog specijaliteta, više ne sadrži brašno

Piše Stil
Foto Shutterstock
11. kolovoza 2020. - 14:18

Jeste li ikad pokušali biti na dijeti koja isključuje ugljikohidrate? Ako jeste, znate i sami koliko je to teško, ako niste, vjerujte nam na riječ. Teško je.

Ne znamo za vas, no nama se, kad god neku namirnicu pokušavamo izbjegavati, jede isključivo hrana koja ju sadrži. Pa kad god odlučimo nešto u stilu 'Ok, treba malo smršaviti, više nema ugljikohidrate, barem ne u kombinaciji s mastima', čini nam se da svi oko nas 'tamane' pizze, sendviče, burgere, tacose... Tacose, divne hrskave tacose, koji bi nam tako dobro sjeli sad kad nam se od vrućine ne da kuhati.

Srećom, pronašli smo rješenje, u videu kojeg je u samo 4 dana vidjelo čak 1,5 milijuna ljudi. Odmah će vam biti jasno što ih je toliko privuklo: u ovoj se verziji umjesto tankih tortilja koriste 'tortilje' od otopljenog sira. A stvar ne može biti jednostavnija: sir se nariba, složi u hrpice i rastopi u pećnici. Dok je još mekan, oblikuje se u oblik 'ljuski' za tacose i eto ga. Ukus je još bolji, a nigdje ni trunčice brašna. Pogledajte i vi video koji je zapalio Instagram, no najprije pročitajte recept.

Tortilje od sira

(za 6 komada)

100 grama naribanog sira cheddar

papir za pečenje izrezan na 2 komada veličine posude za pečenje

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i pripremite 2 štapa (poslužit će i nekoliko kuhača) preko kojih ćete prebaciti pečene 'tortilje' kako bi dobile oblik 'školjke'.

Na poleđini prvog komadu papira iscrtajte tri kruga veličine tortilje. Okrenite papir pa unutar svakog kruga stavite oko 1/6 sira i rasporedite ga ravnomjerno gotovo do rubova nacrtanog kruga. Ubacite u pećnicu na oko 5-7 minuta, odnosno dok se sir lijepo ne rastopi i na rubovima počne hvatati boju.

Za to vrijeme ponovite postupak s drugim papirom za pečenje i ostatkom sira. Kad je prva tura gotova, izvadite 'tortilje' iz pećnice i brzo svaku uz pomoć špatule prebacite preko pripremljenih štapova.

Ubacite drugu turu u pećnicu pa kad je sir otopljen ponovite postupak s vješanjem preko štapova.

Dobivene 'školjke' punite po želji: usitnjenim pečenim mesom, nasjeckanim rajčicama i paprikama, pikantonom salsom od rajčica i chilli papričica, avokadom, tanko narezanom salatom...

 

 

.

 

25. travanj 2024 09:03