Overlay
jako dobra ideja

Ovo je bomba! Čokoladna mousse torta postaje još zanimljivija zahvaljujući prefinom dodatku: dobili smo recept za peticu

Piše Stil
Foto Anamarija Habuš
15. siječnja 2023. - 19:56

Čime bismo mogli uljepšati nedjelju, da bude baš onako kako treba, šećer na kraju tjedna? Pa, malo slatkog neće biti na odmet, zar ne? Slažete li se s nama, možda ste već odabrali i napravili (a možda već i pojeli) desert za ovu nedjelju, a ako još ne znate što biste, uzmite u obzir prijedlog blogerice Anamarije Habuš, o kojoj smo vam nedavno pisali.

Anamarija, koju pratimo na blogu Mrvice sa stola i na Instagramu Tigerlilly47, ima super recept za vrlo kremastu i bogatu čokoladnu mousse tortu, a pristala ga je podijeliti s našim čitateljima. Recept je, napominje Anamarija, predviđen za kalup promjera 20 centimetara te je bazični, što znači da se s nj9im možete poigrati i dodati mu nešto po svom okusu. Anamarija je u ovom slučaju u osnovni recept za kremu ubacila i komadiće After Eight čokoladice i moramo vam reći da nam njena ideja zvuči jako, jako dobro...

image
Anamarija Habuš

 

Čokoladna mousse torta

Sastojci za podlogu:

250 g čokoladnog keksa

120 g maslaca

50 ml mlijeka

Sastojci za mousse:

300 ml slatkog vrhnja

150 ml mlijeka

50 g čokolade

1 žlica kakaa

6 g želatine

Priprema:

Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Čokoladne kekse stavite u vrećicu i usitnite valjkom ili ih usitnite u blenderu. Usitnjene kekse stavite u posudu, dodajte otopljeni maslac i mlijeko, dobro izmiješajte kako bi se sastojci povezali. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u dno kalupa i stavite u hladnjak.

Za mousse želatinu pomiješajte s dvije žličice vode i ostavite da nabubri. Mlijeko zagrijte do vrenja, uklonite ga sa vatre i u njemu otopite želatainu. Čokoladu nasjeckajte na sitnije komadiće i otopite na pari zajedno sa žlicom kakaa. Dodajte joj vruće mlijeko, dobro sve promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Smjesu ostavite da se nakratko prohladi i na kraju rukom umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje.

Dobiveni mousse prelijte preko pripremljene podloge, zagladite i ostavite u hladnjaku da se stisne.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

26. studeni 2024 07:30