Overlay
ideja za izlet

Otočni raj koji obožavaju nautičari: u predivnoj dalmatinskoj uvali krije se plaža sa srebrnastobijelim pijeskom

Piše Stil
Foto Shutterstock
12. kolovoza 2020. - 14:40

Vikend nam se bliži, a i u sezoni smo godišnjih odmora pa vjertujemo da će vam dobro doći ideja za izlet. Predlažemo vam da se zaputite u uvalu Lojena, u kojoj će vas dočekati predivna plaža sa srebrnastobijelim pijeskom.

Lojena se nalazi na jugozapadnoj obali kornatskog otočića Levrnaka i omiljeno je odredište nautičara. Nažalost, mali su izgledi da ćete u kolovozu izbjeći gužvu, no posjet ovom otočnom raju itetako se isplati.

Lojena je po sredini uvale pokrivena bijelim oblucima, duž obale je stjenovita, a morsko joj dno prekriva pijesak. Ponad uvale nalazi se brežuljak vidikovac s fantastičnim pogledom, a staza koja vodi do njega lako je pristupačna. 

Na cijelom otoku Levrnaka nalaze se samo dva mala restorana za nautičare na suprotnoj obali otoka, a do jednog od njih stiže se poprilično brzo.

Do otočića se stiže turističkom turom s Dugog otoka, organiziranim prijevozom iz Murtera ili u vlastitom aranžmanu. Brodom se može pristati u samoj uvali, no na suprotnoj strani otoka, udaljenoj, zbog specifičnog oblika Levrnake tek par minuta hoda je uređena riva za vezivanje brodica.

Na koji god da se način odlučite zaputiti do Lojene, vjerujemo da će vam se trud isplatiti. 

20. travanj 2024 14:51