Overlay
otočni raj

Otkrijte prekrasnu pustu uvalu kao stvorenu za uživanje u dodiru s prirodom: teško je pristupačna, no trud se stvarno isplati

Piše Stil
Foto Shutterstock
29. srpnja 2020. - 10:59

Vis je ovog ljeta, nema u to nimalo sumnje, ogroman hit. Svi oni koji ga inače izbjegavaju jer im je daleko ili jer se boje da neće uspjeti osigurati smještaj, ovog su ljeta bez gužve, turista i velikih vrućina iskoristili priliku. A pridružili su im se i oni koji nastoje pobjeći što dalje...

U obilju viških plaža teško je izabrati najbolju za kupanje, jer ne samo da su sve prekrasne nego su i raznolike - pješčane, šljunčane, puste i nastanjene, svakome nešto po guštu. Neke su već postale prave zvijezde, ap i oni koji nikad nisu bili na Visu znaju za Stinivu, predivnu stijenama okruženu plažu koja pomalo podsjeća na ovu (digitalno dorađenu) iz filma Žal, a poznate su i Srebrna te Porat.

Baš zato ovog vam puta preporučujemo jednu malo manje poznatu, no također prekrasnu. Smještena je u na sjevernoj obali otoka, otprilike na pola puta između Visa i Komiže, u trokrakom zaljevu kojeg čine uvale Gradac, Slatina i Tiha.

Ova je u uvali Gradac i po njoj, sasvim razumljivo, nosi ime. Nenaseljena je, teško je pristupačna i u nju se s kopna dolazi kozjim putem iz susjedne uvale Tihe. Šljunčana je, okružena stijenama, savršena za kupanje, ronjenje ili, naprosto, uživanju u dodiru s prirodom.

01. svibanj 2024 11:31