Overlay
14348200
klasik na novi način

Ne gnjavite se kuhanjem, imamo recept za super ukusnu i zdravu salatu. Savršena je za iskoristiti ostake, a i Cezar bi je volio

Piše Stil
10. kolovoza 2020. - 13:30

Kad je ovako vruće, nikome nije do teške spize. Malo kome se uopće kuha. Blago se onima koji u hladnjaku imaju ostatke od jučer jer to znači da mogu bez gotovo ikakvog truda, znojenja i gnjavaže složiti ukusan i primamljiv obrok.

Za recept koji vam donosimo trebat će vam ostatci pečene koke, a ako ih nemate, poslužit će bilo koje hladno pečeno meso. Nemate li ni to, morat ćete se ipak malo gnjaviti s pečenjem, osim ako vam je blizu trgovina u kojoj se prodaju gotovi obroci, a u ponudi je i pečena piletina.

Evo recepta, riječ je o klasiku, no u novoj interpretaciji.

Cezarova salata s avokadom

Sastojci (za 2 osobe):

- 1 zreli avokado

- 200 grama pilećih prsa

- 250 grama rukole

- 1 ljubičasti luk

- sjemenke crnog sezama

- 250 grama cherry rajčica

- 1 krastavac

Priprema:

Pileća prsa ispecite na gril tavi, prethodno ih marinirajte u limunovom soku i jogurtu.

Rukolu začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte rajčice narezane na pola, krastavac i ljubičasti luk.

Avokado narežite na ploške i poslažite na vrh zdjele, dodajte narezana pileća prsa i sve začinite limunovim sokom.

Pospite sjemenkama crnog sezama.

26. listopad 2020 05:52