Overlay
živjeli!

Nazdravite Novoj u velikom stilu: kokteli s pjenušcem su hit, a jednostavno ih je napraviti. Donosimo tri omiljena recepta pa birajte po svom guštu

Piše Stil
Foto Depositphotos
31. prosinca 2021. - 19:31

Zašto biste Novoj godini nazdravili običnom, dosadnom čašom pjenušca kad vrlo jednostavno i lako možete nazdraviti koktelom? Kakva je to novogodišnja zdravica bez pjenušca, vjerojatno komentirate, a mi se s vama slažemo: nikakva. I zato vam nudimo rješenje - koktele s pjenušcem. Veliki su hit, nevjerojatno ih je lako napraviti i vrlo su raznoliki pa možete birati po svom guštu. Mi vam predlažemo tri jednostavna recepta pa odaberite koji vam se najviše sviđa. 

Mimosa s crvenom narančom

250 ml svježe cijeđenog soka od naranče

750 ml pjenušca

kriškice crvene naranče i grančice metvice za ukras

U čaše ulijte narančin sok, ubacite u svaku čašu po krišku naranče i do vrha ulijte rashlađeni pjenušac. Ukrasite metvicom i poslužite.

Pomegranate mimosa

750 ml pjenušca

250 ml soka od šipka

1 limeta

šaka očišćenog šipka

3 žlice šećera

Limeti spiralno narežite koricu, zatim plod prepolovite pa njime premažite rub svake čaše. Čaše potpm utisnite u šećer. Limetu potom iscijedite, pomiješajte sa sokom od šipka i rasporedite tu mješavinu u čaše. Dopunite rashlađenim pjenušcem, ubacite u svaku čašu par zrna šipka i na rub zakačite koricu limete.

Pink champagne mimosa

750 ml ružičastog pjenušca (poslužit će i obični)

100 ml sirupa od maline

nekoliko malina za ukrašavanje

U čaše rasporedite sirup od maline pa do vrha ulijte rashlađeni pjenušac. Ukrasite malinama nabodenim na štapiće i poslužite.

Pratite Stil i na Instagramu!

28. travanj 2024 03:18