I tako, i vi ste pokušali napraviti svoje 'popsicle'. Zvučalo je jednostavno: usitnite voće i ubacite ga u kalupiće. Finalni proizvod je, pretpostavljamo, dao posla zubarima. Nemojte se patiti s tvrdim domaćim 'ice-popsima' kad uz par trikova možete dobiti daleko bolji rezultat. Želite li mekše, kremastije ledene poslastice savršenog okusa, idući put primijenite naše savjete.
- sladoled će biti to mekši i kremastiji što se smjesa brže zamrzne, stoga kad stavljate kalupiće u led namjestite temperaturu u zamrzivaču na najjače
- nježniju teksturu, bez velikih ledenih kristala postići ćete dodavanjem odgovarajuće količine šećera ili šećernog sirupa (njega ćete dobiti ako zakuhate šećer i vodu u omjeru 1:2). Niste li sigurni da je u smjesi dovoljno šećera, napravite test: uronite u nju dobro oprano jaje - ako ispliva na površinu, dobro je
- mekši i kremastiji sladoled dobit ćete i ako dodate malo želatine, agar-agara ili sličan sasatojak za želiranje, a pomaže i zgnječena banana
- u istu svrhu možete koristiti i grčki jogurt ili kokosovo vrhnje. Poanta je u mastima, koje, poput šećera i želatine, sprječavaju nastanak velikih kristala leda
- pripazite ako sladolediće radite bez recepta, na kraju bi mogli biti nedovoljno slatki, jer se sladak okus djelomično gubi prilikom zamrzavanja. Ako ne želite koristiti šećer, potrudite se da je voće zrelo, čak prezrelo, te obavezno dodajte neki prirodni zaslađivač te svakako dodajte neki od gore navedenih sastojaka
- 'ice-pops' možete napraviti i ako nemate kalupe, jednostavno koristite čašice za jogurt ili deblje staklene čašice. Imate li problema sa štapićima koji ne žele stajati uspravno, na svaku stavite komad folije pa kroz njega provucite štapić