Overlay
let it sparkle

Krhka igra cvijeća i stakla: dvije Dalmatinke kreirale su predivnu kolekciju vjenčića i adventskih ukrasa, nas su oduševili na prvu

Piše Matea Gugić
Foto Marta Soljačić
26. studenog 2021. - 12:04

 Cvijeće i staklo, oboje tako lijepo i krhko. No jeste li ikad pomislili povezati ih? Vi možda niste, no dvije su zadarske umjetnice, jedna u staklu, druga u cvijeću, napravile upravo to i stvorile predivnu blagdansku čaroliju. Boutique aranžerka cvijeća Đina Panjol Tuflija, poznatija na Instagramu kao Lollobrigida Art, te akademska kiparica Zvonimira Karavida udružile su snage (i talente) i stvorile posebnu kolekciju božićnih ukrasa.

– "Let it sparkle by LA x ZK" limitirana je kolekcija adventskih vijenaca ukrašenih baršunastim vrpcama i staklenim zvjezdicama posebno izrađenim za ovu suradnju – rekla nam je Zvonimira, umjetnica koja se proslavila staklenim periskama.

Đina je, pak, od malih nogu okružena cvijećem, odrasla je u obitelji koja je svaku prigodu koristila za uređenje doma i okućnice sezonskim biljem. Ipak, tek se nedavno, prije nekoliko godina, odvažila tu ljubav pretvoriti u – posao.

– Počelo je vrlo sramežljivo, izradom unikatnih aranžmana, buketa te vijenaca, koje sam uglavnom poklanjala članovima obitelji i dragim prijateljima. Kad sam vidjela da su se i drugi počeli interesirati, odlučila sam svoj Instagram profil odvojiti od privatnog te sam pokrenula Lollobrigida Art, otvorila obrt i hrabro zakoračila u svijet poduzetništva.



– Iako imam dosta iskustva s cvijećem, samouka sam pa sam odlučila otići na radionicu u Zagrebu koja je trajala nekoliko tjedana, na kojoj sam naučila zaista puno toga, poput pravilnog održavanja cvijeća i brige o njemu – kaže Đina te dodaje kako je Zvonimiru pratila odavno te da ju je njezin poziv za suradnju ugodno iznenadio.

– Kad me je pitala bih li željela napraviti nešto zajedno s njom za Božić, bila sam izvan sebe jer nisam mogla vjerovati da ona želi surađivati sa mnom – smije se danas Đina, dok Zvonimira, također uz osmijeh, dodaje kako je i ona sama mislila slično.

Tako su ove dvije simpatične Zadranke vrlo brzo "kliknule" i shvatile da imaju jedinstveni proizvod za sve ljubitelje finih, profinjenih i posebnih blagdanskih ukrasa.

– Vjerujem da će mnogima biti zanimljivo to što su naši vijenci i adventski ukrasi sa zvjezdicama održivi proizvodi jer, osim što ja već koristim reciklirano staklo, Đinino bilje nije rezervirano samo za ovo božićno vrijeme, nego ga osoba uvijek može ponovno upotrijebiti, na način koji njoj najviše odgovara. Zapravo trebaju, baš kao mi, pustiti mašti na volju. U svakom od nas leži mali umjetnik – zaključila je Zvonimira.

20. travanj 2024 00:46