Tko može odoljeti gustoj, krepkoj juhi punoj divnih, dubokih okusa? To je upravo ono što nam treba za otvoriti sezonu krepkih jela na žlicu, a recept koji vam predlažemo oduševljava nas iz puno razloga. Ponajprije, u glavnoj su mu ulozi paprike, i to pečene, divno aromatične... Drugo, baš je fino gusta i zasitna, no nije krcata kalorijama - čak je i vrhnje, koje se često koristi pri serviranju ovakvih juha zamijenjeno grčkim jogurtom. I treće, ako je poslužite s komadom zdravog kruha od cjelovitih žitarica, još pri tome lagano tostiranog, dobit ćete kompletan obrok. Isprobajte ovaj recept već danas za ručak i guštajte.
Juha od pečene paprike
Sastojci
4 pečene paprike
350 g konzervirane rajčice
1 žlica maslinovog ulja
1 veliki luk
2 mrkve nasjeckane
3 stabljike celera nasjeckane
1 žličica soli
½ žličice papra
¼ žličice mljevene crvene paprike
2 nasjeckana češnja češnjaka
2 žlice svježeg bosiljka plus još malo za posluživanje
1 žlica svježe majčine dušice
4 šalice juhe od povrća
¼ šalice grčkog jogurta
UPUTE
Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte nasjeckanu mrkvu, luk i celer dok luk ne omekša i postane proziran. Začinite solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom.
Dodajte usitnjeni češnjak, bosiljak, majčinu dušicu i pečenu crvenu papriku te kuhajte dok ne zamiriše, još 1-2 minute.
Dodajte rajčice iz konzerve i juhu te pustite da zakuha. Smanjite vatru i kuhajte 30 minuta.
Štapnim mikserom usitnite povrće dok juha ne postane glatka. Prije posluživanja dodajte grčki jogurt i listiće bosiljka.
Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!