Overlay
nešto slatko...

Jeste li vidjeli ljepše tortice? Poznata blogerica otkrila nam je kako radi fine kolače od malina i pistacija: Stvarno su raj za nepce i brzo gotove

Piše Stil
Foto Katarina Paoletić
7. lipnja 2021. - 18:45

Sezonu malina, jagoda i ostalih slatkih bobica trebali bismo iskoristiti radeći kolače od tog slatkog voća, slažete li se s nama? Upravo smo dobili jako dobar recept simpatične gastroblogerice Katarine Paoletić, koju možete pratiti IG profilu Nešto slatko by Katarina i na istoimenom FB profilu.

Ovaj recept uključuje prhko tijesto, kremu od pistacija i svježe maline, a Katarina kaže da je "raj za nepce". Idemo provjeriti!

image
Katarina Paoletić

Tortice s pistacijama i malinama

Sastojci za tijesto :

200 g oštrog brašna

100 g šećera u prahu 

200 g maslaca (ledenog)

1 žutanjak

Sastojci za kremu: 

250g očišćenih, tostiranih pistacija

oko 50 ml mlijeka

250 g slatkog vrhnja 

250 g krem sira ili mascarponea

4 žlice šećera u prahu

+svježe maline

Sve navedene sastojke stavite u zdjelu i zamijesite tijesto. Jako je važno da svi sastojci budu jako hladni. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 15-tak minuta.  Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljate tanko i pomoću okruglog izrezivača režite krugove. Krugove tijesta pecite u prerthodno zagrijanoj pećnici na 180°/10min.

Pečene krugove ostavite da se ohlade, a za to vrijeme napravite kremu od pistacija.

Prije svega napravite pastu od pistacija. Tostirane pistacije dok su još tople stavite u multipraktik i dodajte im malo vrućeg mlijeka.

Blendajte dok ne dobijete glatku pastu pistacija.

Količinu mlijeka odredite po potrebi: pasta ne smije biti rijetka, ali mlijeko je potrebno kako bi dobili lijepu, glatku masu, a ne prah. Blendajte otprilike 10 minuta.

Istucite slatko vrhnje pa mu dodajte šećer, mascarponea i pastu od pistacija. Sjedinite, stavite u slastičarstku vrećicu za ukrašavanje i počnite slagati kolačiće ovim redom: kružić prhkog tijesta, krema, kružić prhkog tijesta, krema i maline na vrh.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 17:04