Overlay
Shutterstock Shutterstock
okusi mediterana

Ideja za lagani ljetni ručak: imate li kod kuće rajčica, sira i kruha od jučer, uopće nećete morati u kupovinu!

Piše Stil
27. kolovoza 2020. - 11:41

Razmišljate li o tome što biste mogli za ručak, a već vam je sada jasno da vam se neće dati gubiti vrijeme za štednjakom niti ćete biti raspoloženi za nešto 'teško', provjerite imate li možda starog kruha, koju rajčicu i štogod sira. Ako je tako, ne morate ni izlaziti. Imamo pravi ljetni prijednog za ručak, ili možda za obilatiju marendu.

Danas zaboravite na kuhanje i 'pokripite' se panzanellom, tradicionalnom toskanskom salatom od ljetnog povrća i prepečenog starog kruha. Kruh bi, prema originalnom receptu trebao biti 

Toskanska panzanella

Sastojci:

100 grama staroga kruh

200 grama mini mozzarelle

200 grama matovilca

2 rajčice

1 ljubičasti luk

češnjak

aceto balsamico

maslinovo ulje

sol, papar

bosiljak

Priprema:

Prepržite stari kruh u pekaču za kruh ili pećnici pa pustite da se ohladi. Natrgajte na komadiće.

Matovilac, narezane rajčice i ljubičasti luk izmiješajte i začinite acetom (u nedostatku će poslužiti i obični ocat), maslinovim uljem, solju i paprom i origanom. Dodajte listiće bosiljka (u nedostatku stavite sušeni origano) i češnjaka po želji.

Pripremljenom povrću dodajte dobro ocijeđene mini mozzarelle i kruh natrgan na komadiće pa dobro promiješajte.

25. listopad 2020 09:35