Overlay
Zimska uživancija

Idealan božićni poklon kojim ćete razmaziti svoje bližnje: mirisne spa kuglice možete napraviti kod kuće za samo pet minuta

Piše Stil
Foto Shutterstock
7. prosinca 2020. - 13:09

Nema većeg užitka nego hladne zimske večeri napuniti kadu i pustiti da skupa s vodom ispare svi životni problemi. Ništa nas pritom neće više razmaziti osim korištenja mirisnih spa kuglica napravljenih od primamljivih eteričnih ulja. Često smo ih kupovali i moramo primijetiti da zaista znaju varirati svojom kvalitetom, a i cijenom. Zato smo pronašli zgodan i poprilično brz recept kako ih napraviti kod kuće. Jednom kada krenete sigurno se nećete zaustaviti na prvoj turi pa vam dalje mogu uz par simpatičnih vrpci postati idealni božićni poklon.

Potrebni sastojci:

soda bikarbona

limunska kiselina

Epsom sol

kukuruzni škrob

pigment za bojanje

bademovo ulje

eterična ulja

kalupi za oblikovanje

Priprema:

Započnite s mjerenjem i miješanjem suhih sastojaka u velikoj zdjeli. Ako koristite suhi pigment u boji za svoje kuglice uključite ga u ovaj korak. Ako koristite više boja podijelite smjesu na dva ili više dijelova. Dodajte onoliko pigmenta koliko jaku boju želite postići, ali ne pretjerujte.

Zatim u maloj šalici pomiješajte mokre sastojke. Bademovo ulje služi za povezivanje smjese dok su eterična ulja namijenjena mirisu i raspoloženju. Možete ih nabaviti gotovo svugdje, čak i preko interneta, ali ako kuglice radite prvi put preporučujemo odlazak u kupnju uživo da lakše odaberete miris koji vam paše.

Obratite pažnju na pogodnosti koje nudi pojedino ulje. Čak i ako ne vjerujete posve u moć koju navodno imaju eterična ulja, placebo efekt može biti itekako koristan za smanjenje stresa ili lakši san.

Sljedeći je korak vrlo važan. Morate dodati mokre sastojke suhim sastojcima. Trebali biste to učiniti vrlo oprezno, dodajući kapljicu po kapljicu uz istovremeno miješanje. Limunska kiselina je ono što uzrokuje da se kuglice u kadi raspadnu u dodiru s vodom. Dodavanje mokrih sastojaka polako umanjuje ovaj utjecaj, omogućujući vam stvaranje lopte.

Jednom kada je smjesa pomiješana, spremni ste za oblikovanje. Možete naručiti ili kupiti okrugle kalupe ako znate gdje se prodaju slični proizvodi.S druge strane sasvim je dovoljno upotrijebiti kalupe za kolače, a može biti i zabavnije jer će biti različitih oblika. Također će biti idealni za božićne poklone s obzirom na to da će podsjećati na keksiće koje uglavnom radimo tada.

Nakon što napunite kalup pustite da smjesa odstoji minutu prije nego što je izvadite. Zatim biste trebali pustiti da se bombe za kupanje osuše barem 24 sata prije nego što u svojoj kadi napravite vlastiti mini spa. 

19. travanj 2024 04:33