Ako vam se danas jede nešto lagano, ali ipak dovoljno zasitno da se za pola sata ne zapitate jeste li uopće ručali, predlažemo vam zanimljivu varijaciju na temu mesnih zamotuljaka. Ovoj varijanti posebnost daje način pripreme - ne dinstaju se niti prže - a vrlo je zanimljiv i nadjev sa napola sušenim rajčicama, koje u kombinaciji s ricottom i bosiljkom stvaraju talijanski "štih".
Za ovo i oku i nepcu vrlo ugodno jelo trebat će vam još samo odresci od pilećih prsa, par "fetica" pancete i malo maslinovog ulja. Isprobajte i uživajte!
Zarolana pileća prsa s pancetom
600 grama odrezaka od pilećih prsa
125 grama pancete u ploškicama
200 grama ricotte
150 grama polusušene rajčice
2-3 grančice bosiljka
maslinovo ulje
sol, papar
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Piletinu prerežite uzdužno, kako bi dobili tanje odreske.
Pomiješajte ricottu, rajčicu i bosiljak pa smjesu žlicom rasporedite po piletini. Pažljivo zamotajte pa ovijte svaku roladicu ploškicom pancete. Ako je potrebno, pričvrstite kuhinjskim koncem.
Stavite roladice na papir za pečenje, posolite, poprskajte maslinovim uljem i začinite svježe mljevenim crnim paprom. Pecite dok piletina ne bude pečena. Prije posluživanja pričekajte desetak minuta da se okusi prožmu i skinite kuhinjski konac ako ste ga koristili.