Overlay
ideja za ručak

Danas uživajte u preukusnim bijelim lazanjama! Otkrivamo recept poznate kuharice, u ovoj su verziji posebno mekane i kremaste

Piše Stil
Foto Shutterstock
7. ožujka 2021. - 13:57

Pitate li se što biste danas mogli za ručak (ili pak večeru), predlažemo vam recept koji je nedavno otkrila poznata talijanska kuharica Luisanna Messeri. Riječ je o bijelim lazanjama koje su u Luisanneninoj verziji posebno mekane i kremaste.

Bijele lazanje su tradicionalno i omiljeno jelo, vrlo ukusno i hranjivo. Za razliku od kod nas poznatijih lazanja s mljevenim mesom i umakom od rajčica, ove se lazanje rade s gljivama, kobasicama i bešamel umakom. 

Luisannine kremaste bijele lazanje

Sastojci:

listovi svježe tjestenine za lazanje

200 grama ribanog sira

8 svježih svinjskih kobasica

800 grama miješanih gljiva

30 grama suhih vrganja

2 kuhana krumpira

1 češanj češnjaka

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i crni papar.

500 mililitara mlijeka

50 grama kukuruznog škroba

50 grama maslaca

muškatni oraščić

sol

Priprema:

Najprije skuhajte bešamel. Stavite kukuruzni škrob u lonac, dodajte hladno mlijeko i snažno promiješajte, dodajte muškatni oraščić i omekšali maslac pa pustite da zavrije. Kuhajte dok se malo ne zgusne, ohladite pa provjerite okus.

Zakuhajte malo vode u loncu i prokuhajte listove testenine, nakon nekoliko sekundi prebacite ih u vodu s ledom. Zatim tijesto raširite na suhu krpu i pustite da se osuši.

Suhe vrganje stavite u kipuću vodu i ostavite ih da se namaču desetak minuta.Skinite kožicu s kobasice, narežite je na male komadiće i lagano prepržite. Svježe gljive očistite i narežite na komade, pirjajte ih na tavi s uljem i češnjakom. Dodajte vrlo tanko narezan krumpir.

Poslažite listove tjestenine na dno kalupa premazanog maslacem. Premažite bešamelom, prekrijte tankim slojem ribanog sira, slojem kobasica i gljiva i s još bešamela. Nastavite redati sastojke dok ih ne potrošite, a završite s bešamelom i sirom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

17. travanj 2024 22:10