Overlay
win-win-win situacija

Brzo gotova, ukusna i zdrava tjestenina: lako je možete uklopiti u dijetalni režim prehrane i guštati bez grižnje savjesti

Piše Stil
Foto Shutterstock
30. siječnja 2023. - 13:53

Nutricionisti nam stalno poručuju da bismo trebali jesti više povrća, a manje tjestenine. No mi baš volimo tjesteninu. Kako pomiriti ova dva kontradiktorna stava? Najbolje u jednom super receptu. S obzirom da uključuje i pancetu, koja je odnedavno od stručnjaka za prehranu opet dobila zeleno svjetlo, to je ne win-win, nego win-win-win situacija!

I još jedan savjet: pokušavate li paziti na težinu, ali biste ipak rado pojeli nešto poput ove senzacionalne manistre za koju vam donosimo recept, samo stavite manje krem sira, a umjesto klasične tjestenine od pšenice uzmite neku proteinsku - na primjer onu od slanutka, kvinoje ili crvene leće - i guštajte bez grižnje savjesti.

Tjestenina s pancetom i keljom

Sastojci:

300 g tjestenine

200 g kelja 

150 g pancete

3 žlice krem sira

2 režnja češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

1/4 vezice peršina

2 žlice maslinovog ulja

pola limuna

parmezan za posipanje

sol, papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu i sačuvajte ok 200 ml vode u kojoj se kuhala.

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i prepecite pancetu. Ubacite nasjeckani češnjak i pešin pa miješajte dok ne zamiriše. Dodajte tanko narezan kelj, dobro promiješajte pa ubacite oko 100 ml vode od kuhanja tjestenine. Miješajte dok kelj ne svene i omekša. Posolite i popaprite.

Dodajte krem sir i promiješajte, po potrebi dodajte još vode. Dodajte ocijeđenu tjesteninu, promiješajte, dodajte sok od limuna, promiješajte i kušajte treba li još soli. Poslužiite posuto grubo ribanim parmezanom. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 17:11