Overlay
5 hit naslova

Što je novo na Netflixu, a isplati se gledati? Red misterije, red zločina, malo komedije, a ne fali ni nadnaravnog - sve u svemu, neće nam biti dosadno...

Piše Stil
9. siječnja 2023. - 20:13

Što je večer bez Netflixa? Možete mu zamjeriti štošta, ali mu se mora priznati da marljivo puni ponudu. Problem je samo među svim tim naslovima probrati one vrijedne pozornosti, pa se zna dogoditi da frustrirajuće puno vremena, umjesto udobno zavaljeni i potpuno uronjeni u neku intrigantnu priču, provedemo nabadajući po daljinskom, odnosno skrolajući po ekranu. Stoga ćemo vam pokušati pomoći u sužavanju izbora, s naglaskom na nove naslove.

Kaleidoscope

S prvim danom nove godine, počela se prikazivati serija o pljački sedam milijardi dolara vrijednih obveznica u centru Manhattana. Vrhunski kradljivac (Giancarlo Esposito - kojeg bismo rado gledali čak i u reklami za WC papir) i njegova ekipa imali su savršen plan, ali u njega su im se upleli izdaja, pohlepa i druge peripetije. Dodatni razlog za gledanje: serija je nesvakidašnje koncipirana pa svaku od osam epizoda možete gledati bilo kojim redom koji vam padne napamet. Malo nas, doduše, brine ocjena od samo 6,9 na IMDb-u. Možda su gledali pogrešnim redoslijedom?

Ginny & Georgia

Na Netflix se, baš kad smo se prestrašili da nikad neće, vratila serija o nesvakidašnjem paru, majci-ubojici zaručenoj za budućeg gradonačelnika i njenoj kćeri koja tajno ljubuje s najzgodnijim dečkom u školi. A i inače joj je život u kaosu. Druga sezona dostupna je od 5. siječnja, a kako smo vam nedavno o tome pisali, podsjetite se ovdje.

Copenhagen Cowboy 

Danska noir triler serija svidjet će se obožavateljima Kusturičinog opusa i sočnih psovki na jezicima naroda s Balkana. Riječ je o jednom od najiščekivanijih naslova koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Veneciji. U središtu priče je Mia (Angela Bundalovic), djevojka dječačkog izgleda obdarena nadnaravnim moćima, ali zakinuta sudbinom - prvi put je prodana još kao dijete od osam godina, a najnovija joj je vlasnica praznovjerna žena iz Paraćina koja u Kopenhagenu drži jezivi bordel. Treba li napomenuti da ovaj uradak nije za osjetljive gledatelje?

Pale Blue Eye

Western plus murder mystery plus dobra doza strave? Zašto ne! Nikakvo čudo što je ovaj film, tek što se počeo prikazivati (6. siječnja) srušio rekorde gledanosti. Zanimljivo je što je i Wednesday, serija koja je Netflixu došla kao šećer pred kraj godine, također zamiješala murder mystery i horor - čini se da je to kombinacija kojoj publika trenutno ne može odoljeti. Međutim, u ovom naslovu stvari su puno mističnije i stravičnije: sve se vrti oko ubojstva ročnika u West Pointu, jedan od likova je mladi Edgar alan Poe (a glumi ga, da bude još zanimljivije, Dudley iz serijala o Harryju Potteru), a (pazit ćemo da ne spojlamo) sve ima (ili bar naizgled ima) veze s nadnaravnim... Dodatni razlog za gledanje: u glumačkoj postavi su Christian Bale i Gillian Anderson.

That ’90s Show

Taman dok sve ovo odgledate, počet će se (19. siječnja) prikazivati spinn-off nezaboravnog hita iz 90-ih, Ludin 70-ih, odnosno u originalu, That ‘70s show. Ova se priča, pogađate nakon malo matematike, događa 20 godina kasnije, kad Kitty i Red Forman u svoj čuveni podrum primaju novu generaciju tinejdžera. Ovoga puta bit će to njihova unuka Leia, koja je došla provesti ljeto u Wisconsinu. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

25. travanj 2024 08:35