Overlay
Tople preporuke

Romantični filmovi na Netflixu koje se isplati pogledati: ove su nas komedije zabavile i pravo su osvježenje u trenutnoj ponudi ‘limunada‘

Foto IMDB
17. rujna 2020. - 18:46

U bespuću filmova i serija koje Netflix nudi lako se pogubiti. Ima li išta gore od višesatnog scrollanja ponudom dok konačno, iscrpljeni i nimalo zabavljeni, ne utonete u san? Ili još gore, upalite film koji vas u sljedećih deset minuta potpuno razočara.

Događalo se i previše puta. Za sve one romantično raspoložene zato donosimo prijedlog za tri filma koja se isplati pogledati. Ove komedije su nas zabavile, a uz to su i pravo osvježenje u trenutnoj ponudi "limunada"...

Love Wedding Repeat (2020)

Iako ima prilično lošu ocjenu na većini relevantnih stranica kad je ocjenjivanje filmova u pitanju, pa i na IMDB-u i Rotten Tomatoesu, moramo se prikloniti struji koja svakako, kad je ovaj fim u pitanju, postoji. Gledatelje je "Love Wedding Repeat" kupio, ako je vjerovati društvenim mrežama.

Ne znamo samo zašto su kritike tako nemilosrdne. Jer, simpatični britanski humor i radnja na tragu klasika "Četiri vjenčanja i sprovod" uz ambijent smješten između ostalog u najljepšu talijansku vilu koju smo odavno vidjeli, garantiraju dva sata uživanja u romantičnim zavrzlamama. 

image
Love Wedding Repeat
IMDB

Sam Claflin glumi Jacka, smušenog momka u ranim 30-ima kojemu se sestra udaje. On je pljunuti Hugh Grant, a njegova sestra (Eleanor Tomlinson), uspije mu do kraja filma zadati priličnu količinu glavobolje neriješenim ljubavnim epizodama iz prošlosti. Sve što želi je stati pred oltar sa zaručnikom, Talijanom Robertom (Tiziano Caputo), no u igru upada i bivši, koji je totalno pijan na pir došao nepozvan. Kao da Jack nema dovoljno svojih problema - naime, na sestrinom piru, za istim stolom, našla se njegova bivša djevojka Amanda (Freida Pinto), ali i ona u koju se zaljubio, a kako drugačije, nego na prvi pogled, Dina (Olivia Munn).

Film je predvidljiv, ali iskreno zabavan. Moderan, a opet budi dašak nostalgije (90-e, Četiri vjenčanja i sprovod), kao i zaokret u kojemu vidimo nekoliko različitih scenarija. Ako uživate u romantičnim scenama i britanskom humoru, koji se javlja barem u tragovima, ovo je film za vas.

Set it Up (2018)

Kad Harper (Zoey Deutch) i Charlie (Glen Powell) shvate da su njihovi nepodnošljivi šefovi vrlo vjerojatno nepodnošljivi zbog manjka privatnog života te da bi se njihovi radni sati mogli drastično umanjiti kad bi se ovi konačno bacili u neku ljubavnu vezu, odluče ih, naravno, spariti. 

U tome su filmski uspješni, ali svi događaji koji će uslijediti čine ovaj film nevjerojatno simpatičnim. Iako su štreberski nastrojena Harper i njen pomoćnik potpuna suprotnost, počnu, naravno, razvijati osjećaje jedno prema drugome... Film je u mnogočemu romantična "limunada", ali nekako prolazi, čak i u situacijama koje bi u drugim uvjetima kod skeptika izazvale kolutanje očima.

image
Set it Up
IMDB

Tu su i Lucy Liu i Taye Digs, "upareni" šefovi iz noćnih mora, kao i nekoliko simpatičnih sporednih likova (Pete Davidson u ulozi Charliejevog cimera). A ako ste mislili da ste već poslagali sve kockice kad je u pitanju "Set it Up", film bi vas ipak mogao iznenaditi...

Someone Great (2019)

Na valu Seksa i grada jahale su mnoge uspješne serije poput "Girls", a snimljeni su i nebrojeni filmovi. Takav je i ovaj, donekle. "Someone Great" film je o trima mladim Njujorčankama koje prekidaju dugogodoišnje veze, što zbog posla na drugom kraju države, što zbog manjka kemije... I pritom su jedna drugoj najveća podrška.

Tu su svi elementi koji ukazuju da je ovo još jedna romantična komedija inspirirana kultnom serijom. Jenny (Gina Rodriguez) je novinarka poput Carrie, samo što ova ne piše o vezama, nego o glazbi. Njene prijateljice, Blair (Brittany Snow) i Erin (DeWanda Wise) predstavljaju sušte suprotnosti, ali jednom kad Jenny prekine devet godina dugu vezu i objavi da seli u San Francisco, obje znaju točno što treba - zabaviti se kao nikad. Ipak su u New Yorku.

image
Someone Great
IMDB

Luda noć u glavnom gradu svijeta donosi im brojne avanture, u jednoj od scena pojavljuje se i legendarni RuPaul, a sve je ispresijecano scenama Jennynog sjećanja na vezu s Nateom (Lakeith Stanfield). Baš se zbog njih film isplati pogledati. Dirljive na nimalo viđen i ispran način, izazvat će emociju kod svih onih koji su prošli kroz prekid dugogodišnje veze.

Jenny na tom putu, dakako, pronalazi i sebe. Iako je u tom procesu više na tragu likova iz serije "Broad City" nego "Seksa i grada". I zato, između ostalog, "Someone Great" ima našu toplu preporuku.

17. travanj 2024 11:49