Overlay
kostimi za halloween

Čudesno talentirana mlada umjetnica i vizažistica ima profil pun genijalnih ideja inspiriranih kultnim filmovima, nadahnite se!

Piše Marija Mlačić
Foto imdb
27. listopada 2020. - 12:36

Teško da na svijetu postoji išta generičkije od djevojaka koje su 'savršeno 'isfurale trend sezone' i 'pokazale kako se nose čizme iz Zare'. Često je riječ o osobama koje nisu ni po čemu talentirane osim po tome što kupe sve ono što vide da se trenutno nosi na Instagramu.

Frances O'Sullivan jedna je od malobrojnih influencerica i vizažistica zbog koje vjerujemo da čitavi Instagram i nije tako besmislen ako zbog njega uspijemo povremeno naići na tako talentirane umjetnice koje bi se inače puno teže probile do šire javnosti. Njezin profil Beauty Spock spoj je nevjerojatne vještine, strpljenja i talenta uz neporecivu hrabrost u odabiru estetike.

Uz nekoliko aktualnih niša u koje bismo mogli strpati gotovo sve profile na mreži njen se naglašeno ističe. Inspirirana filmom povremeno se transformira u postojeće likove, a ponekad stvara svoju viziju zamišljenih karaktera. Kao što i ime profila kaže, spaja ljepotu zahvaljujući odličnoj tehnici i bizarnost koju duguje svojoj mašti.

S obzirom na to da je njen stil krajnje nekonvencionalan posebno do izražaja dolazi u vrijeme kada svi traže inspiraciju za kostime, a u moru njenih look-ova je uvijek mogu naći, krajem listopada oko Halloweena.

Nije samo make-up ono što mladu Britanku ističe od svih ostalih. Svaka njena fotografija pomno je planirana, a za pronalazak rijetkih predmeta, namještaja i odjeće ponekad joj trebaju tjedni. Scenografija je za obožavateljicu filma kao što je ona velika strast i njoj pristupa s jednakom posvećenošću kao odjeći i šminki. U žanrovskom smislu očigledno se opredjeljuje za horor filmove i film noir prošlog stoljeća, te stare SF filmove što je evidentno kroz sveukupnu vintage estetiku koju potvrđuje sve od fena kojeg drži u ruci do cipela koje nosi.

Nadrealizmu pridonosi i fotografija za koju se ispostavlja da je radi sama. Naglašava da koliko god voli suradnje najviše uživa kada su sve kreativne odluke u njenim rukama, od postavljanja rasvjete do postprodukcije i photoshopa. Uz nekoliko iznimki, Frances je u pravilu sklona autoportretu kojeg donosi na posve novu razinu kao i u svemu ostalom stalno odlazeći korak dalje. Posljednja u nizu njenih fotografija je nastala serijom niza autoportreta spojenog u jednoj slici gdje su svi likovi iz Netflixove serije Ratched ona sama.

U maskiranju joj uvelike pomažu perike za koje se stječe dojam da ih ima u neograničenom broju, svim stilovima i bojama. One dodatno pridonose nadrealnom glamuru koji se najbolje očituje u autoričinom najdražem projektu zelenoj Dolly Parton. 

Njen profil danas ima preko 400 tisuća pratitelja iako nikada nije planirala biti Influencerica. Instagram joj je služio samo kao mjesto gdje bi mogla objaviti svoje radove koje je ionako oduvijek stvarala utažujući glad vlastite kreativnosti. Želeći ili ne prepoznali su je već brojni magazini pa je tako za Vogue radila editorijal inspiriran proljetnim kolekcijama velikih modnih kuća, a o njoj su pisali i Love, Dazed i mnogi drugi.

Gotovo je neizvedivo da u potpunosti rekreirate njene projekte ne samo jer nemate perike vrijedne tisuće funti već i zato što gotovo nitko nema Francesine vještine i talent. Ipak možemo gledati njene fotografije koje nadajmo se u nama probude neku dozu kreativnosti koja možda tinja gašena dosadom i prosječnošću kojom smo inače kontinuirano okruženi na društvenim mrežama.

18. travanj 2024 20:46