StoryEditorOCM
Više od sportasad ide guštanje

Zlatna Splićanka nije željela podizati prašinu, ali otkrila: ‘Možda sada konkuriram Livaji po popularnosti‘

Piše I. M.
12. rujna 2024. - 17:57

Barbara Matić došla je na Gripe dati podršku splitskim paraolimpijcima koji su se nedavno vratili iz Pariza. Tako je u grad podno Marjana stiglo još dvije medalje, za koje su zaslužni; Luka Baković i Dino Sinovčić. Obojica su bila brončana, Baković u atletskoj disciplini bacanja kugle, a Sinovčić u plivanju na 100 leđno.

I odmah su svi primijetili zlatnu olimpijku u judu kako je došla dati podršku svojim kolegama. Lijepa gesta nije mogla proći neopaženo. No, nije Barbara željela previše skretati pažnju na sebe, podizati prašinu oko svog dolaska na presicu na Gripama.

- Sportaši se uvijek međusobno podržavaju, to je jako bitno. Bila sam s Dinom par dana prije puta, poželjela mu sreću. Ne vidim nikakav problem što sam ovdje - počela je Barbara.

Nema ništa bez Splita. Tri paraolimpijske medalje su s pečatom grada podno Marjana.

- "Nima Splita do Splita". To je uvijek bilo tako, najsportskiji grad na svitu, opet je potvrđeno.

Što ima kod vas nakon Pariza?

- Ništa posebno. Možda konkuriram Livaji po popularnosti u Splitu, ha-ha. Zapravo, ide Livaja, Livaja, pa ja, blizu sam mu sada svakako.

Treninzi?

- Ja kažem da sam se vratila, ali nisam nigdje ni otišla. Malo sam uzela odmor, na treninzima sam, ali nije ni blizu intenzitetu i količini koja je bila prije. Više je to održavanje, da ne ispadnem skroz iz forme, ali ozbiljni treninzi će malo pričekati.

Sad će svi imati motiv pobijediti Barbaru Matić?

- Neka imaju, nemam problema s time. Sve ciljeve i želje sam ostvarila, tek sada ću krenuti guštati istinski u sportu. Bez ikakvog ću presinga izlaziti na natjecanja, bit će pravo uživanje - sa smiješkom je zaključila zlatna Splićanka.

Od četiri hrvatske medalje, tri su u ‘vlasništvu’ Splita: ‘Nije bilo lako pred 40 tisuća navijača na stadionu‘

image
Tomislav Kristo /Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 17:58