StoryEditorOCM
Više od sportauznemirujuće slike

Velika srpska sportašica u šoku, kobila je pretučena čekićem, potom i motkom, pukla joj je usna, oko zatvoreno

Piše Sport SD
8. svibnja 2023. - 15:40

- Nezapamćeno nasilje nad konjem u selu kod Vlasotinca. Vlasnik je čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti, a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa je nastavio tuči motkom. Srećom, slučaj je prijavljen i nadležne institucije i udruženja su odmah reagirala. Na poziv Udruženja Zavod Pit, koje je odmah otišlo na mjesto zločina, izašla je i naša ekipa. Konja je inspekcija predala Udruženju i konja smo prevezli do prihvatilišta Zoo Planeta - objava je na Instagram profilu "zooplanetnis".

Objava je do suza ganula najbolju srpsku atletičarku Ivanu Vuletu, djevojački Španović.

- Muka mi je od ovakvih vijesti, muka mi je od vremena u kojem živimo, muka mi je na što smo se kao čovječanstvo srozali, muka mi je od okretanja glave, tihe patnje, bespomoći, toleriranja umobolnih djela. Dosta je - napisala je.

- Veterinar je pregledao konja, dao adekvatnu terapiju, a nakon toga smo pristupili u detaljno kupanje i saniranje povreda. Konj je i dalje u životnoj opasnosti, odbija hranu i vodu, ima ozbiljne ozljede vilice, njuške, rascjepanu usnu, rane ispod brade i na obrazu kao i na tjemenu glave, lijevo oko je potpuno zatvoreno... - piše na Instagramu "zooplanetnis".

Ivana Vuleta digla je svoj glas, iskoristila svoju popularnost stečenu na sportskom polju da ukaže na društvene probleme. To je dio onoga što sportaši mogu vratiti zajednici, Ivana je to odradila na pravi način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:47