StoryEditorOCM
Više od sportasto mu loptica

Odveo je Vatrene do bronce 1998., a sada je postao pionir nove sportske priče koja se proširila iz Makarske

Piše Sport SD
27. studenog 2023. - 14:50

U Čakovcu se ponose njima. Kada dođete u klub koji nosi njegovo ime, s ponosom će vam ispričati sve o njemu. Bio je prvi hrvatski tenisač na svjetskoj teniskoj rang listi, a Franjo Punčec bio je i jedan od najboljih sportaša Hrvatske prošlog stoljeća.

A ako je on najbolji tenisač iz Čakovca, mnogi će se složiti da je Robert Jarni najbolji nogometaš tog grada, no ujedno i - vrlo solidan tenisač. Često ga se da vidjeti na Firulama s reketom u ruci, kao i u razgovorima s našim tenisačima, a sada je postao i jedan od ‘pionira‘ nove inačice ‘bijelog sporta‘. Time tennis je verzija ovog sporta koju je lansirao Kaštelanin Feliks Lukas, inače direktor WTA turnira u Makarskoj. Ukratko, igra se na vrijeme, a ne na gemove i setove. Premijera ove verzije tenisa bila je u Makarskoj prije nešto više od mjesec dana, a sada je skupina splitskih teniskih entuzijasta odradila i turnir u Solinu, a među njima i - Robert Jarni.

image

Feliks Lukas i Robert Jarni

Feliks Lukas/

- Kad sam kao dijete gledao Roberta Jarni kako postiže legendarni gol protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu i vodi Hrvatsku do brončane medalje, nisam mogao ni zamisliti da će jednog dana ova nogometna zvijezda Hajduka, Juventusa i Real Madrida biti jedan od prvih amaterskih tenisača koji igraju turnir u Time tennisu. Ovo je teniska revolucija koju sam započeo zajedno s ekipom sportskih entuzijasta diljem svijeta. Robi je nevjerojatan tenisač, a Time Tennis zaista unosi novu energiju u teniski sport - kazao je Lukas.

image

Splitski rekreativci u Solinu

Feliks Lukas/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:00