StoryEditorOCM
Više od sportasuze su potekle

Nikola Pilić se u Beogradu rasplakao pred obožavateljima kada se spomenuo njegov ‘sin‘, snimili smo emotivan trenutak

Piše Marija Vuković, Iva Majić
28. ožujka 2024. - 13:33

Živa legenda. Tako su Nikolu Pilića najavili u Domu omladine u Beogradu, a proslavljeni tenisač i trener našao se u srpskoj prijestolnici povodom Martovskog festivala. Jedan od filmova bit će i posvećen rođenom Splićaninu koji je promijenio tenis kao sport, kroz njegovu akademiju su prošle tisuće igrača, brojni svoje uspjehe duguju Piliću, a uz to, ‘u dušu‘ poznaje i dvojac o kojem se ovih dana posebno intenzivno priča. 

Jasno, riječ je o Goranu Ivaniševiću i Novaku Đokoviću, koje je Pilić zapravo i spojio. Međutim, o kolikoj ikoni teniskih terena se radi, dovoljno govori i činjenica da ćemo ga večeras moći gledati na filmskim platnima u glavnoj ulozi.

Konferencija za medije povodom prvog regionalnog prikazivanja filma "Niki Pilić - Legenda" postala je izuzetna emotivna za glavnog junaka filma. Koliki ponos osjeća zbog svega što je stalo u njegovih skoro 85 godina najbolje svjedoče suze koje su potekle kada se spomenulo ime njegovog teniskog sina - Novaka Đokovića.

Knedla u grlu

- Nismo znali da će biti najbolji igrač svijeta, prihvatili smo ga kao sina - rekao je Pilić s knedlom u grlu prije nego je pustio nekoliko suza.

- Evo vidite, to su neke emocije koje dobivaju stariji ljudi, nasmijao se Pilić pa nastavio: Novak zna istaknuti da se kod nas osjeća kao dio obitelji, za to je zaslužna moja supruga Mia. Mi smo njega uvijek prihvaćali kao sina, kao specijalnu osobu i specijalnog igrača. Treneri često osjećaju zahvalnost od igrača, a toga je meni Novak dao mnogo više nego drugi - potpuno je ogolio dušu Pilić, legendarni tenisač čiji život film prati kroz sve etape: od igrača, preko trenera pa sve do sada.

- Drago mi je da sam u Beogradu, dobro se osjećam i jako sam ponosan na činjenicu da u svojih 85 godina, koliko ću napuniti za koji mjesec imam što za ostaviti iza sebe - zadovoljno je kazao legendarni Splićanin, a Vladimir Gašić, producent i koscenarist filma objasnio je kako je uopće došlo do suradnje. Redatelj Željko Mirković prije nekoliko godina je snimao "Tesla Nation", dokumentarac o ljudima iz Srbije koji su migrirali u SAD-a i, kako kaže Gašić, odmah nakon toga su znali da se nešto slično u dokumentarnoj formi mora napraviti i o sportskim imenima s ovih prostora. 

- Prvo ime na koje smo pomislili bilo je ono Nikija Pilića - sumirao je jednostavno povod. 

Biti ‘u boxu‘

Pilić je govorio i o tome što je Ivanišević donio Đokoviću.

- Servis mu se popravio i to je sigurno zasluga Gorana, ali Novak je i prije Ivaniševića osvajao Grand Slamove i ostale turnire. Ne kažem da je servis jedina pozitivna stvar koja je Đokoviću došla s Goranom, ali... Dobro je da ‘u boxu‘ imate nekoga tko zna igrati tenis, i koji ga još uvijek dobro igra, jer jako je teško kad ste broj jedan i najbolji svih vremena. Novak mora imati poštovanja za idućeg trenera kako bi mogao prihvatiti njegovo mišljenje.

Je li Novaku neophodan trener onda?

- To je pitanje za njega. U svakom slučaju je dva čovjeka znaju bolje nego jedan, ali taj netko tko će biti s Đokovićem mora znati.

Pilić je nekoliko puta naglasio kako je Novak razmazio sve njegove navijače svojim uspjesima, a onda je i otkrio koje igrače smatra budućim zvijezdama teniskih terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:21