StoryEditorOCM
Vaterpolovelika prigoda

Vaterpolski spektakl na Višnjiku, sve je spremno za završnicu Hrvatskog kupa

Piše Dražen Žura
1. prosinca 2023. - 16:11

Vaterpolski spektakl na Višnjiku – doista, nije nimalo pretjerano kazati jer se Zadar iskazao u mnogim sportskim prigodama visokog razreda. Uostalom, nije prvi put da su na zadarskom bazenu naši najbolji klubovi, pa ne čudi što se u ovom trenutku više govori o ovom trofejnom sportu nego košarci kojoj je Zadar kolijevka.

– Za nas završnica Hrvatskog kupa u vaterpolu ima višestruki značaj. Prvi je onaj sportski, s obzirom na to da je Hrvatska aktualni europski prvak i jedna je od najboljih reprezentacija svijeta. Naši klubovi su također u europskom vrhu i za promociju vaterpola u Zadru ugostiti turnir na kojem se klubovi bore za nacionalni trofej u našem bazenu je iznimno važno. Ujedno, završnica vaterpolskog Kupa je važna, jer takvi događaji su značajni za cijeli naš kompleks. Zato je Hrvatski kup prigoda za promociju ne samo vaterpola, nego i svega ostalog što Višnjik već sad nudi, ili će ponuditi u bližoj budućnosti – kazao je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Ranija iskustva kazuju kako se u vrijeme Kupa, na tribinama bazena na Višnjiku može vidjeti i dodatne stolice jer se mnogi poklonici vaterpola, kako klubovi tako i navijači svih momčadi u Zadru osjećaju ugodno. Uz Hrvatski vaterpolski savez, te Športski centar Višnjiku u organizaciju je uključen i VK Zadar 1952....

- Što se tiče tehničkih detalja uglavnom je sve spremno, ostaju neki detalji koji se moraju finiširati, odnosno, postavljanje TV kamera i semafora, pa ćemo vidjeti kako izgleda kulisa. Mnogi se zanimaju za ulaznice, zovu nas u klubu, međutim, taj dio posla je na HVS-u i onda sve pozive usmjeravamo prema njima. Osvrnem li se na ranija događanja u svezi Kupa, očekujem kako će u finalnom ogledu, ma tko god se izborio za utakmicu koja sa sobom nosi trofej, kako se to obično kaže, sigurno će se tražiti karta više – kazao je Goran Jovančević, inače trener VK Zadar 1952, ali i vrstan organizator.

- Veseli mi što smo uključeni u cijeli projekt, što će Zadar biti domaćin našim najboljim muškim i ženskim klubovima. S druge pak strane kao klubu nam je ovaj događaj iznimno bitan da naši mladi igrači, doslovce, iz prvog reda vide vrhunske vaterpoliste. Jer praktički, pred njima će biti devedeset posto reprezentativaca Hrvatske koji su nas svojim odličjima nebrojeno puta obradovali – kazao je Jovančević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 20:09