StoryEditorOCM
Vaterpolofešta jadrana

Tko kaže da u Poljudu nema veselja? Pogledajte slavlje novog trofeja: ‘Kad si prvi svi gledaju kako da te ‘skinu‘...‘

Piše Iva Majić
28. svibnja 2024. - 21:30

Kratka finalna serija za veliko slavlje Jadrana. Trofej ostaje u Splitu, dubrovački Jug Adriatic osiguranje nije uspio večeras u Poljudu, bolji su bili domaćini s 11:8 i tako s 3:0 uvjerljivo obranili titulu.

- Velika pobjeda ekipe, karaktera i momčadskog duha - počeo je Jure Marelja, trener Jadrana pa nastavio:

- Momci su pokazali da unatoč velikog broja njih koji su osvojili europsko srebro i svjetskog zlato, nisu niti u jednom trenutku posustali i prekinuli željeti ovaj trofej. Bili su fokusirani na ovu finalnu seriju. Djelomično se moram ispričati navijačima i ostalima koji nas prate, jer smo jedan dio sezone podredili Prvenstvu Hrvatske, zbog čega su neki rezultati patili. No, mislim da nam se dobro vratilo, jer ipak je ovo najvažniji trofej sezone.

Ključ pobjede?

- Energija s kojom su momci igrali. I obrambena vjera jedan u drugoga, stalna komunikacija, znali su što trebaju raditi, bili su koncentrirani. Naravno da je bilo i grešaka, oni su dio sporta. Obrana je ključ svega, na tome i najviše radimo. Napad je trenutak inspiracije, stvar pojedinca, a mi ih imamo puno takvih u momčadi, koji su nam donijeli puno toga. Međutim, obrana je ta u kojoj sudjeluju svi i koja je stvar treninga - zaključio je trener Jadrana.

image
Jakov Prkic/Cropix

Loren Fatović, proglašen ja najboljim igračem PH:

- Mislim da smo stvarno zasluženo osvojili naslov. Ponovo smo kontrolirali utakmicu od samog starta. Mislim da je nakon onog poraza u polufinalu od Mladosti, malo tko očekivao da ćemo uopće osvojiti naslov prvaka, a kamoli da ćemo to napraviti s 3-0. Ovo je naša velika pobjeda. Bili smo prava ekipa od početka sezone do kraja. Zajedništvo nas je krasilo cijelo vrijeme, zatim sad u finalu agresivnost u obrani, Marca je branio izvanredno, te i njemu skidam kapu. Pokazali smo da smo najbolji.

image
Jakov Prkic/Cropix

Ivan Marcelić, Zagrepčanin mešu vratnicama Jadrana, najbolji je vratar domaćeg prvenstva:

- Teško je naći prave riječi i sad nešto "mudrovati". Odigrali smo sve tri utakmice stvarno super, na visokoj razini. Ispoštovali smo do kraja dogovor koji smo imali i to nas je na kraju i dovelo do ovog rezultata. Jest slađe obraniti naslov, ali i teže. Kad si prvi svi gledaju kako da te "skinu", svi gledaju na vas kao da ste "lovina". Imamo jako puno pojedinačne kvalitete koje smo uspjeli pretočiti u momčadsku igru.

Maro Joković, nije skrivao razočarenje po koncu susreta...

- Iskreno, došli smo mi s određenim očekivanjima na ovu utakmicu, ali naša energija u cijeloj finalnoj seriji nije bila na razini na kakvoj bi trebala biti. Ne onakva kakva bi trebala biti da se pobijedi Jadran. Mislim da su oni u tri utakmice pokazali i više no jasno da su kvalitetniji u ovom dijelu sezone. Zasluženo su osvojili Prvenstvo Hrvatske.

image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 21:31