StoryEditorOCM
Vaterpoloodlično za beograd

Poljud je nesvladiva ‘utvrda‘ za Crvenu zvezdu, nakon Jadrana, protiv srpskog sastava uspješan i Jug

Piše Iva Majić
12. travnja 2024. - 20:21

CRVENA ZVEZDA – JUG AO 14:15 (10:10) (3:3, 1:1, 2:2, 4:4, peterci 4:5)

2. završni turnir Regionalne lige, 2. kolo. Split, Poljud.

Crvena zvezda: Mišović (8 obrana), Bursać (1), Danković, Marković, Subotić (3), Vasić (1), Gogov (2), Basara (1), Vukićević, Seman, Milojević, Radović (2), Ivanović, Popović

Trener: Aleksandar Filipović

Jug AO: Popadić (4 obrane), Prkoča, Djerković, Lazić (3), Merčep, Mozara, Daube (3), Cabanas (1), Kržić, Burić, Grgurević (1), Žuvela (1), Čubranić (4 obrane), Burđelez (1)

Trener: Vjekoslav Kobešćak

Igrač više: Crvena zvezda (4/8), Jug AO (4/7)

Potpuno izjednačeni susret između Jug Adriatic osiguranja i Crvene zvezde igrao se u Poljudu u sklopu završnice Regionalne lige. A najbolje to opisuje pregled po četvrtinama, jer ni jedna nije otišla na nečiju stranu, pa se sve rasplelo raspucavanjem peteraca u kojima su bolji bili jugaši.

Iako su Beograđani u susret ušli s 3:1 (Radović, Subotić, Bursać), brzo se to istopilo nakon što su Daube i Burđelez pogodili za izjednačenje. Niti jedna momčad se u preostale dvije četvrtine nije uspjela odvojiti s više od jednim pogotkom. Istina je da su Dubrovčani imali prednost od plus tri u zadnjoj dionici, ali nije se dala Zvezda.

"Gospari" su spomenutom mini serijom u zadnjih osam minuta na krilima Žuvele, Grgurevića i Cabanasa poveli 9:6. Pomislili smo kako će to biti točka prijeloma u utakmici, s obzirom na ostatak susreta, ali gosti iz Srbije, su na to odgovorili za 9:9 uoči zadnje dvije minute susreta.

Zatim je pogodio Lazić za novo vodstvo, nakon čega je Milojević promašio u idućem napadu, ali je precizan bio Subotić čime se odluka o pobjedniku susreta odredila petercima.

Precizni su u prvoj seriji bili i Vukićević za Zvezdu, kao i Kržić za Jug, a onda je udarac Basare obranio Čubranić. S obzirom na to da su dalje zabijali Burić, Lazić, Daube i Mozara, Jug je svladao Zvezdu u Poljudu s rezultatom 15:14 i time osigurao treće mjesto u Premier Regionalnoj ligi, nakon prošlogodišnje titule.

Vjerujemo kako je za obje momčadi važnije ono što slijedi 27. travnja, a to je druga utakmica četvrtfinala Lencupa u Beogradu, a podsjetimo prva je uvjerljivo otišla na stranu Jug AO (15:9).

Uistinu izjednačen dvoboj, onako... pomalo igran na rezervu, ali razumljivo kad se u obzir uzme tempo onih u bazenu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:28