StoryEditorOCM
Vaterpolopao je jug u gružu

Jadran na korak do obrane naslova! Splićane još dijeli ‘koračić‘ do proslave u Poljudu, evo kad se igra

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2024. - 20:35

Utihnuli su Jugaši, nakon osvojenog trofeja, Eurocupa, sjajne igre na Kantridi, izgubili su kod kuće drugu utakmicu finalne serije od splitskog Jadrana, koji sad u seriji na tri pobjede vodi s 2:0.

Jugaši su s 2:0 otvorili drugu utakmicu. Hannes Daube je zagrmio s krila, pogodio suprotnu stranu gola Ivana Marcelića za 1:0 u prvoj situaciji s igračem više. Potom, nakon što su s obranili, oglasio se i Sergi Cabanas. I tad se budi Jadran, a probudio ga je Loren Fatović. Njegov drugi pogodak, kojim je sastav Jure Marelje poveo s 3:2, je bio sjajan. Čekao je, čekao, a kad se bližio kraj napada naciljao je bliži donji kut Tonija Popadića.

Nakon toga vratio se Jug zahvaljujući upravo svom vrataru, koji je pet minuta i pet sekundi prije kraja druge četvrtine imao obranu za pet kad je Matijas Biljaka bio sam pred golom domaćina. Izjednačio je Marko Žuvela nakon što ga je odlično uposlio Franko Lazić, a prethodno je Maro Joković stigao prije do lopte od Jadranaša za novih 20 sekundi napada. Potom pogodak Filipa Kržića za 4:3, a početkom treće Rino Burić je strijelac za 5:3.

Početkom četvrte četvrtine, pri rezultatu 7:8, ostao je Jadran bez Konstantina Kharkova, pa je Biljaka skrivio peterac zbog čega svi svi Jadranaši skočili k’o opareni. Ali, ništa tad od izjednačenje jer je Marcelić sjajno obranio peterac Mara Jokovića. Međutim, nije uspio u nastavku napada domaćin, nakon kornera, zaustaviti pogodak Lazić – 8:8.

Odgovor je stigao odmah, točnije, nakon novih 20 sekundi za napad Jadrana. Prvo je blokiran šut Marinića Kragića, onda je Fatović još jednom s vanjskog potegao sjajno. Potom se tresao okvir gola Jadrana, a u idućem napadu domaćina s igračem više nema tko nije zapljeskao Jokoviću – 9:9.

Zatim Jadran nije iskoristio napad s dva igrača više, pa je Jug dobio igrača više nakon kojeg je Vjeko Kobešćak zatražio minute za dogovor. Imao je domaćin još 12 sekundi igrača više. I uspio je, sretno, ali je uspio. Lazić je pucao s vanjskog, netko je dirao loptu, te je Marcelić bio nemoćan – 10:9.  

A što je nepune dvije minute prije kraja promašio Cabanas! Sam ispred Marcelića, a zatresao je okvir gola. Nakon tog šoka, igrač više za Jadran i kazna – 10:10 (Đuro Radović). Zatim je Bogdan Djerković pokušao šraubom iznenaditi Jadrana, ali nije poslao loptu u okvir gola. I onda napad Jadrana, koji je zaključio pogotkom Fatović (10:11). Jugašima je ostala 31 sekunda za izjednačenje. U napad je otišao i Popadić. Daube 4.9 do kraja pogađa za 11:11. Nije uspio s centra Zvonimir Butić, nije potom ni Rino Burić iz svoje polovice.

Peterci! Jerko Marinić Kragić - 11:12, Marko Žuvela 12:12, pa Loren Fatović - 12:13, pa novi dvoboj Joković - Marcelić, 13:13 jer je ovaj put bio uspješniji jugov igrač. Treća serija, 13:14 Đuro Radović, a Rino Burić trese okvir gola kad je na vrata stao Mate Anić. Četvrta serija, Zvonimir Butić 13:15, a kako je Anić obranio udarac Daubea - Jadran je na korak do naslova prvaka.  

Super zanimljiva utakmica, bilo je grešaka s jedne i druge strane, ali isto tako sjajnih poteza. Fatović pet pogodaka svom Jugu (računajući i peterac), svaki je bio za pet. Jadranu jedna pobjeda nedostaje za obanu naslova prvaka. 

Sljedeći susret Jadrana i Juga je na rasporedu u utorak, 28. svibnja u Poljudu.

Jug AO - Jadran 11:11/2:4 peterci

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 600. Suci: Copić (Šibenik) i Colombo (Como). Opunomoćenici: Bebić (Split) i Vuletić (Dubrovnik).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Prkoča, Djerkovic, Lazić (2), Joković (1), Mozara, Daube (3), Cabanas (1), Kržić (1), Burić (1), Grgurević, Žuvela (2), F. Čubranić, Burđelez. Trener: Vjeko Kobešćak.

JADRAN: Anić, Čagalj, Marinić Kragić (2), Biljaka, Butić (2), Pejković, Radan, Kharkov, Radović (1), Vrlić (1), Fatović (4), Dužević (1), Marcelić (8 obrana), Berehulak. Trener: Jure Marelja.

Igrač više: Jug AO 4/11, Jadran 3/8

Peterci: Jug AO 0/1

Četvrtine: 2:2, 2:1, 2:5, 5:3 - peterci 2:4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 20:57