StoryEditorOCM
VaterpoloEP vaterpolo

Izraelci zabili samo jedan gol Srbiji, Slovačka bolja od Slovenije

Piše Hina
5. siječnja 2024. - 19:35

Vaterpolisti Srbije i Slovačke pobjedama su otvorili nastup u skupinama C i D Europskog prvenstva u Dubrovniku i Zagrebu.

Srbija je u susretu 1. kola C skupine Divizije 2 uvjeljivo slavila protiv Izraela sa 22-1 (6-0, 5-0, 5-1, 6-0).

Aktualne olimpijske pobjednike predvodio je Marko Radulović sa četiri gola. Izrael je jedini pogodak uspio zabiti sredinom treće četvrtine iz peterca, a strijelac je bio Ronen Gros.

U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Njemačka i Malta.

U susretu 1. kola D skupine Divizije 2, Slovačka je pobijedila Sloveniju sa 11-7 (5-2, 0-1, 2-2, 4-2).

Slovačka je povela 4-1, no Slovenija je uspjela izjednačiti na 5-5. Slovaci su potom uzvratili s tri gola u nizu (8-5) i više nisu ispuštali prednost.

U slovačkim redovima najefikasniji je bio Marek Tkač sa četiri gola, dok je na suprotnoj strani Jaša Kadivec zabio tri gola. 

U drugom susretu iz ove skupine sastaju se Nizozemska i Rumunjka.

Podsjetimo, ovo Europsko prvenstvo značajno će se razlikovati od prijašnjih turnira u pogledu sustava natjecanja ili načina igranja.

Tako su na osnovu plasmana na prethodnom Europskom prvenstvu u Splitu 2022., reprezentacije podijeljene u dvije divizije ili jakosne grupe. Diviziju I čine 8 najboljih momčadi iz Splita 2022., dok su ostali u Diviziji II. Skupine A i B su u Diviziji I, a skupine C i D u Diviziji II.

Dvije prvoplasirane momčadi iz skupine A i B će se izravno plasirati u četvrtfinale. Momčadi koje će zauzeti treće mjesto u skupini A i B igrat će osminu finala s momčadima koje zauzmu drugo mjesto u skupini C i D. Reprezentacija koja bude četvrta u skupini A i B, ‘križat’ će se s prvoplasiranim sastavom iz skupine C i D. Pobjednici tih utakmica plasirat će se u četvrtfinale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:22