StoryEditorOCM
Vaterpolokorak do pariza

Izbornik Tucak: ‘Bili smo vrhunski, ali ne i fenomenalni. Dobio sam i poruke upozorenja iz SAD-a‘

Piše HINA
5. veljače 2024. - 15:22

- Dobio sam brojne poruke upozorenja prije prve utakmice na prvenstvu, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je na startu Svjetskog prvenstva, u sklopu skupine A, svladala Australiju 13-8.

- Odigrali smo pravu, rekao bih čak fenomenalnu utakmicu. Bili smo postojani, čisti u glavi, čvrsti, iako smo na kraju imali određeno opuštanje što je i normalno zbog razlike koju smo stvorili. Dojam na startu svakog prvenstva je važan, a mi smo ostavili dobar dojam. Ova predstava nam daje za pravo vjerovati kako možemo na ovom SP-u napraviti puno toga lijepoga. Okrećemo se Španjolskoj i vađenju vize za Olimpijske igre. Ukoliko ne uspijemo ostaje nam osmina finala i utakmica protiv Brazila ili Kine gdje smo svakako veliki favoriti, komentirao je nakon prve pobjede izbornik Tucak.

- Prije Australije sam dobio brojne poruke upozorenja od svojih američkih kolega koji su se pripremali za SP s Australijom. Ali, napravili smo kompletan skauting i znali smo da Australci uopće nisu bezazlena momčad kako je izgledalo u susretu protiv nas. Nismo se puno potrošili, a ja sam uvjeren da će Australci napraviti mnogima probleme na prvenstvu, Španjolska? Opet će odlučiti nijanse, neki momenti tijekom susreta, zaključio je Tucak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 02:56