StoryEditorOCM
Vaterpolozasluženi euri

Država je pripremila nagrade, evo koliko će hrvatski vaterpolisti i izbornik Tucak zaraditi osvajanjem zlata na SP-u

Piše Sport SD
18. veljače 2024. - 14:49

Hrvatski vaterpolisti svketski su prvaci nakon što su u jučerašnjoj drami poslije raspucavanja peteraca svladali reprezentaciju Italije 15:13. Treće je to najsjajnije svjetsko odličje za Barakude, pa ćemo tako nakon Melbournea 2007., Budimpešte 2017., i Dohu 2024. opisivati zlatnim slovima.

Međutim, veliki uspjeh ne prati i velika novčana nagrada. Kako je vidljivo iz dokumentacije koju je objavila Svjetska organizacija vodenih sportova, osvojeno zlato na Svjetskom prvenstvu u Dohi prati novčana nagrada u iznosu od 80.000 američkih dolara što je oko 74.000 eura. Nju dijele 15 igrača, članovi stručnog stožera i savez. Pa prema tome, ne ostaje baš previše kad se ta torta "nareže" na toliko dijelova.

image
Screenshot/fina.org

Bolje je doma

Međutim, nije to jedina novčana nagrada koju će dobiti izbranici Ivice Tucka, kao i sam izbrornik te njegov stožer. Temeljem Zakona o sportu, pred kraj prošle, 2023. godine donesen je Pravilnik o dodjeli Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" i državne nagrade za vrhunska sportska postignuća, te je objavjen i u Narodnim novinama.

Za konkretno svjetski naslov prvaka, Barakude su zaslužile i od države će dobiti sljedeće iznose:

- 14.350 eura - svaki reprezentativac

- 14.350 eura - izbornik

- 19.150 eura će podijeliti ostale stručne sportske osobe, dakle ostali članovi stručnog stožera.

image
Screenshot/NarodneNovine/Pravilnik o dodjeli državne nagrade za sport »Franjo Bučar« i državne nagrade za vrhunska sportska postignuća
image
Tonci Vlasic/Cropix
image

Konstantin Kharkov i Zvonimir Butic
 

Tonci Vlasic/Cropix
image

Marko Zuvela

Tonci Vlasic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:47