StoryEditor
Tenispočinje suđenje

Veliki skandal potresa teniski svijet: bliski prijatelj i partner u parovima Rogera Federera optužen za silovanje, isplivali i šokantni detalji

Piše R.R.
5. prosinca 2019. - 23:42

Bivši teniski partner u parovima najboljeg svjetskog tenisača Rogera Federera i njegov bliski prijatelj Yves Allegro optužen je za silovanje. Danas umirovljeni tenisač, specijalist za igru parovima, u listopadu 2014. godine je u Estoniju silovao za sada medijima neimenovanu austrijsku tenisačicu. Allegro je u vrijeme gnjusnog zločina bio zaposlen kako trener u teniskom savezu Švicarske.

Kako se navodi u optužnici Allegro je bio u alkoholiziranom stanju, te je tijekom večeri u noćnom klubu maltretirao djevojke, dvije su navodne bježeći od njega i napustila objekt. Djevojka koja je prijavila silovanje prvo je optužila Allegra da "nije bio gentleman", a kasnije ne navela i da je bila prisiljena na seksualni odnos.

Prilikom prijave nasilnog čina mlada Austrijanka je dostavila i medicinsku dokumentaciju koja je djelomično potvrdila njene navode s obzirom na to da su joj na tijelu prilikom pregleda dijagnosticirane ozljede, otekline i ogrebotine. Obrana za sada negira sve optužbe i čeka početak suđenja 9. prosinca.

- Tražimo oslobađanje od svih optužbi. Allegro negira odgovornost i potpuno smireno čeka suđenje – kratka je izjava odvjetničkog tima.

I pored optužbi, Yves Allegro nije dobio otkaz u Teniskom savezu Švicarske. Inače u paru s Federerom osvajao je turnire u parovima, u Beču 2003. i u Haleu 2005. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 07:02