StoryEditorOCM
Tenisaustralian open

Predala je meč: suze jedne od najborbenijih tenisačica sve govore, Čehinja nastavlja živjeti svoj san

Piše Vladimir Zrinjski/SN
22. siječnja 2024. - 07:31

Čehinja Linda Nosková (WTA 50.) nastavlja živjeti svoj san u Melbourneu. Nakon što je u trećem kolu izvela najveću moguću senzaciju te u tri seta eliminirala prvu nositeljicu Igu Swiatek, 19-godišnjakinja se noćas plasirala u četvrtfinale nakon samo tri odigrana gema - pišu Sportske novosti.

Predala joj je 19. nositeljica Elina Svitolina, koja je pri vodstvu Noskove 3:0 pretrpjela ozljedu leđa. Ukrajinka zbog boli više nije mogla trčati, a suze jedne od najborbenijih tenisačica na Touru najbolje su svjedočile koliko joj je to teško palo.

Djevojka koja rijetko zove medicinski time-out, a još rjeđe predaje mečeve, ovaj put nije mogla stisnuti zube, već je zagrlila Noskovu i čestitala joj na prolasku među najboljih osam.

Video pogledajte OVDJE.

- Doživjela sam spazam, ili što je to već bilo, tijekom zadnja dva poena u prvom gemu. Bila je to jako oštra bol, nisam mogla ništa napraviti. Potpuno su mi se uklještila leđa - rekla je Svitolina na press konferenciji.

Otkrila je da prije mečeva znala osjetiti blažu bol u leđima, ali da joj je to već postalo normalno.

- Četvrto je kolo, normalno je da već osjećate ukočenost na nekim mjestima, ništa posebno. No ovo mi se još nikad nije dogodilo, došlo je niotkuda. Osjećala sam se kao da me netko upucao u leđa.

Noskovu u četvrtfinalu čeka još jedna Ukrajinka, 23-godišnja Dajana Jastremska, koja je također prvi put u četvrtfinalu Grand Slama. Ona je iznenadila 18. nositeljicu Viktoriju Azarenku sa 7:6(6), 6:4.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:34