StoryEditorOCM
Tenisspektakl

Rafael Nadal će igrati na Laver Cupu u Berlinu, priključit će se momčadi Europe u kojoj su Alcaraz, Medvedev i Zverev

Piše Hina
22. travnja 2024. - 16:03

Najbolji španjolski tenisač svih vremena, 37-godišnji Rafael Nadal, pridružit će se momčadi Europe, koja će od 20. do 22. rujna u Berlinu zaigrati protiv momčadi Svijeta u borbi za Laver Cup, priopćili su u ponedjeljak organizatori ovog događaja. 

Osvajač 22 Grand Slam naslova pridružit će se sunarodnjaku Carlosu Alcarazu, Rusu Danjilu Medvjedevu i Nijemcu Alexanderu Zverevu koji će pod vodstvom izbornika Bjoerna Borga pokušati vratiti trofej u europske ruke.

"Imam doista posebna sjećanja na moja iskustva s Laver Cupom, a posebno na London prije dvije godine i igranje uz Rogera u njegovom zadnjem nastupu u karijeri", rekao je legendarni Španjolac.

Nadal je natuknuo da bi ovo mogla biti posljednja sezona u njegovoj karijeri, a prošli tjedan u Barceloni je odigrao prve mečeve nakon tromjesečne stanke zbog ozljede.

"U ovoj fazi moje karijere doista želim iskoristi svaku priliku koja mi je pružena i izvući iz toga najviše što mogu. Uvijek sam uživao u momčadskim nastupima, to je uzbudljiva i drugačija vrsta natjecanja", izjavio je Nadal.

Laver Cup je 2017. pokrenula skupina predvođena zastupničkom tvrtkom Rogera Federera TEAM8, uz podršku brazilskog poduzetnika i bivšeg tenisača Jorgea Paula Lemanna te Australskog teniskog saveza. Inspiracija za pokretanje takve vrste ekshibijskog meča bio je Ryder Cup, momčadski sraz najboljih golf igrača iz Amerike i Europe.

Europa je u dosadašnjih šest izdanja bila uspješnija, ostvarivši pobjede u prva četiri susreta, kojima su domaćini bili Prag, Chicago, Ženeva i Boston. No, Svijet je uspio pobijediti na posljednja dva izdanja, u Londonu i Vancouveru.

Izbornik John McEnroe, zasada, ima polovicu momčadi koja će u Berlinu pokušati nastaviti pobjednički niz. Poziv za nastup prihvatili su najbolje rangirani Australac Alex de Minaur te dvojica ponajboljih Amerikanaca Taylor Fritz i Tommy Paul.

Nakon Berlina, domaćin Lavera Cupa 2025. bit će San Francisco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:39