StoryEditorOCM
Tenisgrand slam

Niz iz snova: Ukrajinka Jastremska ispisala povijest Australian Opena

24. siječnja 2024. - 08:53

Ukrajinka Dajana Jastremska i Rus Danil Medvedjev plasirali su se u srijedu u polufinale prvog Greand Slam turnira sezone Australian Opena.

Jastremska (WTA-93.) je produžila svoj niz iz snova na Australian Openu i postala prva kvalifikantica koja je stigla do polufinala u 45 godina ovog Grand Slama nakon što je u četvrtfinalu eliminirala 50. tenisačicu svijeta Čehinju Lindu Noskovu sa 6-3, 6-4 poslije 78 minuta igre.

Jastremska, kojoj je ovo prvo polufinale Grand Slam turnira u karijeri, oduzela je tri puta servis Noskovoj, koja je napravila jedan break. 

Ukrajinka će u polufinalu igrati protiv pobjednice susreta između Kineskinje Quinwen Zheng i Ruskinje Ane Kalinskaje. U drugom polufinalnom susretu igrat će braniteljica naslova Beloruskinja Arina Sabaljenka i Amerikanka Coco Gauff.

Na putu do polufinala Jastremska je eliminirala bivšu pobjednicu Australian Opena Victoriju Azarenku i aktualnu pobjednicu Wimbledona Čehinju Marketu Vondrousovu.

image
AFP

Treći tenisač svijeta Medvedjev je plasman u polufinale Australian Opena osigurao pobijedivši devetog igrača svijeta Poljaka Huberta Hurkacza sa 7-6(4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4 nakon četiri sata igre. 

Oba su tenisača u prvom setu napravila po break i odigran je tie-break koji je Medvedjev dobio sa 7-4. Hurkacz je u drugom setu dva puta oduzeo servis protivniku i izjednačio. Medvedjev je uzvratio u trećem setu kojeg je osvojio zahvaljujući breaku u drugom gemu i ponovo je poveo. U prvom gemu četvrtog seta Medvedjev je napravio break i poveo, a Hurkacz je u osmom gemu vratio za 4-4.

Tenisači su nakon toga osvajali gemove na svoje servise sve do 12. kada je poljski tenisač napravio novi break i izborio peti set. Tenisači su bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do sedmog, kada je Medvedjev oduzeo servis Hurkaczu i poveo sa 4-3. Prednost je sačuvao do kraja i nakon druge meč lopte se plasirao u polufinale. Medvedjev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča između Španjolca Carlosa Alcaraza i Nijemca Alexandera Zvereva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:37