StoryEditorOCM
TenisAUSTRALIAN OPEN

Nevjerojatni preokret Sinnera! Talijan se upisao u povijest, protivnik mu poslao znakovitu poruku

Piše M. Bi.
28. siječnja 2024. - 14:25

Finale za pamćenje, kakav preokret Sinnera! Talijanski tenisač Jannick Sinner pobjednik je Australian Opena nakon što je u finalu u Melbourneu preokretom u pet setova slavio protiv Rusa Daniila Medvjedeva s 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3. Rus je poveo s 2:0 u setovima, činilo se da je već stavio ruke na trofej, međutim, uslijedio je čudesni preokret tek trećeg Talijana u povijesti koji je osvojio neki od Grand Slam turnira.

U nevjerojatno izjednačenom meču statistika je na kraju bila posve poravnata. Nakon pet odigranih setova Sinner je osvojio jedan poen više od protivnika (142:141), obojica su po četiri puta oduzimali servis protivniku, a jedina donekle bitnija razlika u brojkama bilo je osam neprisiljenih pogrešaka manje kod Talijana (49:57).

Medvjedeva je tako stigla sudbina, karma, nakon što je do finala tri meča dobio u pet setova, a polufinalni protiv Zvereva okrenuo nakon zaostatka od dva seta, sad je "nastradao" na isti način.

Sinneru je ovo prvi osvojeni Grand Slam, a na putu prema naslovu je izbacio u polufinalu i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Ovaj trofej neće mu donijeti pomak na ATP listi, ostat će četvrti, ali se sada maksimalno približio vodećem trojcu. Na vrhu se posve zagužvalo, ide to ovako:

1. Đoković 9855

2. Alacaraz 9255

3. Medvjedev 8765

4. Sinner 8310

Bit će uzbudljiva sezona... Medvjedev je poslije meča poslao znakovitu poruku Sinneru:

- Ovo nije posljednji Grand Slam koji ćeš osvojitI.

image

Finalisti

Afp
image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:56