StoryEditorOCM
Tenispilule za firule

Namučio je Đokovića, a onda je Prižmić svjetskoj javnosti otkrio tajnu svog karakera: Splitska atmosfera je...

Piše SN
14. siječnja 2024. - 16:16
Croatia‘s Dino Prizmic hits a return against Serbia‘s Novak Djokovic during their men‘s singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024. (Photo by WILLIAM WEST/AFP)/-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --William West/Afp

Dino Prižmić je namučio Novaka Đokovića koji je na kraju ipak uspio slaviti i plasirati se dalje na Australian Openu. Đoković je slavio sa 6:2, 6:7, 6:3, 6:4, a srpski je tenisač na kraju imao samo riječi hvale za Hrvata. Nakon meča oglasio se i Prižmić.

- Ponosan sam na sebe i svoj prvi nastup na Grand Slamu. Uživao sam igrati proti najboljeg svih vremena. Mislim da sam puno naučio od Novaka. Nastavit ću raditi i napredovati - rekao je Prižmić na konferenciji za medije pa dodao:

- Dobio sam puno komplimenata. Stvarno to cijenim. Đokovićeve riječi mi puno znače, znam da sam dao sve od sebe. Samo sam htio pokazati najbolju igru i pobijediti i uživati u meču.

Prižmić se dotakao i svojeg rodnog Splita.

- Dolazim iz Splita, tamo sam krenuo trenirati, a nastavio u Zagrebu. Rekao sam ranije da sam počeo igrati ozbiljniji tenis i nadam se da ću motivirano nastaviti dalje. Splitska atmosfera je... Tako sam rođen. Siguran sam da imam taj mentalitet. Došao sam dati sve od sebe i vidjeti gdje je moj tenis u odnosu na Novaka. Sigurno mi je ovo najbolji nastup do sada. Drago mi je da čujem takve riječi od Novaka. Trudim se popraviti što više stvari.

Prižmić je kao junior osvojio Roland Garros.

- Bitno mi je da sam shvatio da dani prolaze. Kada sam osvojio juniorski Roland Garros, kao da je bilo jučer. Htio sam vidjeti kakav je moj tenis u odnosu na Đokovićev i što više ga namučiti. Saznao sam da nije izgubio set od 2020. godine. To mi je dodatni motiv, ali želim Novaku svu sreću. Neka osvoji turnir.

Nick Kyrgios je rekao da mu je Prižmić novi omiljeni igrač.

- Nisam to znao. U nekim trenucima mi podrška publike znači. Imam preko 10.000 poruka od prijatelja i svih - zaključio je Hrvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 10:03