StoryEditorOCM
Tenisdruštvene mreže

Najviši hrvatski tenisač svih vremena objavio ono što su svi slutili, sad je sve jasno

Piše Sport SD
21. veljače 2024. - 08:06

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (44) zadnji meč odigrao prije dvije godine u kvalifikacijama Indian Wellsa, ali tek sada se i službeno oprostio od igranja tenisa. 

U karijeri, 211 cm visoki hrvatski tenisač, osvojio je osam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, dva turnira u konkurenciji parova, a na Grand Slamovima najbolji rezultat mu je četvrtfinale Wimbledona 2009. godine.

Karlović se oglasio na društvenim mrežama, zahvalio se svima i najavio da će ostati u tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje novim generacijama.

- Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao na turnirima i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tour. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim putem želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz iznimno skromnih početaka, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisača. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće.

Obitelj mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno je volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njom radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili moji navijači tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo.

Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:56