StoryEditorOCM
TenisSlam šest kraljeva

Nadal i Đoković igraju posljednji put, Alcaraz i Sinner u finalu, pobjedniku šest milijuna dolara

Piše Hina
18. listopada 2024. - 08:24

U finalu ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu igrat će Španjolac Carlos Alcaraz i Talijan Jannik Sinner. Alcaraz je u polufinalu pobijedio sunarodnjaka Carlosa Nadala sa 6-3, 6-3, dok je Sinner u tri seta bio bolji od Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 6-7 (0), 6-4.

U subotu će se uz finale igrati i meč za treće mjesto, a u njemu će se sučeliti poraženi Đoković i Nadal.

"Carlos je bio predobar. Igra fantastično posljednih nekoliko godina. Probao sam. Bila je to dobra predstava. Nije bilo dovoljno da bih se nosio sa takvom "životinjom". Ovdje zapravo nemam nikakvog pritiska. Samo se pokušavam zabaviti. Znam da ću se susresti s igračima koji su u mnogo boljoj formi od mene," kazao je Nadal koji će se nakon nastupa na Davis Cupu idućeg mjeseca povući iz tenisa.

Rijad je prvo Nadalovo natjecanje nakon Olimpijskih igara u Parizu gdje je izgubio od starog rivala Novaka Đokovića u drugom kolu pojedinačnog turnira i došao do četvrtfinala muških parova s ​​Alcarazom.

image

U finalu ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva igraju Carlos Alcaraz i Jannik Sinner

Arhiva AFP

Idući suset Nadal će imati upravo protiv Đokovića u ogledu za treće mjesto saudijskog turnira. Bit će to njihov 61. i posljednji međusobni susret. Đoković za sada vodi 31-29.

"Imati Novaka ispred sebe, to je nostalgična stvar," kazao je Španjolac.

"Susreli smo se toliko puta, pa će biti lijepo igrati jedan protiv drugog posljednji put," poručio je Nadal.

Sinner, svjetski broj 1, i Alcaraz, koji drži drugo mjesto igrat će u finalu ovog egzibicijskog turnira, a pobjednik će kući odnijeti 6 milijuna dolara.

Alcaraz i Nadal bi se potom trebali sastati sljedećeg mjeseca u Malagi za finalnu fazu Davis Cupa (19.-24. studenog).

"S emotivnog stajališta, siguran sam da sam spreman. Fizički, a i s teniskog gledišta, ostalo je još mjesec dana za pripremu," poručio je Nadal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 08:25